Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, atac violent la 'cetăţeanul Klaus': Merge ca surda la horă. Nu face nimic

iohannis ponta

Premierul Victor Ponta îi dă o replică extrem de dură preşedintelui Iohannis, după ce şeful statului l-a criticat pentru că a angajat România fără mandat, în urma discuţiilor despre refugiaţi de la Sofia, alături de premierul Bulgariei şi cel al Serbiei. Ponta a ţinut să facă precizări pentru "cetăţeanul Klaus".

”Problema nu este ce spune domnul Iohannis, ci problema este că nu face nimic. Domnul Iohannis merge la Bruxelles şi tace, se întoarce de la Bruxelles şi tace. Ştiţi vorba aceea, ca surda în horă (...) Interesul meu este ca politicile noastre să fie eficiente şi cunoscute”, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

El a mai spus că nu avea nevoie de mandat ca să se întâlnească cu ceilalţi prim-miniştri. "Dacă n-ar fi de râs, ar fi plâns... De fiecare dată domnul Băsescu îi întinde o capcană, iar domnul Iohannis, fiind doar arogant şi nimic altceva, cade în capcană. Mandat să ce, să mă întâlnesc cu ceilalţi prim-miniştri? Păi ce, sunt viceprimar la Sibiu să-i cer mandat? Mă întâlnesc cu ceilalţi prim-miniştri când cred eu că e bine, mai ales că mă întâlnesc pentru binele României", a afirmat Ponta.

"Restul, cred că domnul Iohannis habar n-are ce am vorbit noi la Sofia (...) S-a dus ca surda la horă şi, cum s-a dus, aşa s-a şi întors", a adăugat Ponta.

Vezi şi: Iohannis, revoltat: Ponta a angajat România fără mandat

Duminică, Iohannis l-a criticat pe Ponta pentru că a declarat, la Sofia, că România îşi va închide graniţele în faţa refugiaţilor dacă şi Germania va proceda în acest fel.

"Există o tendinţa pe plan european, începută de Ungaria, dar care poate continuă, de a-şi închide graniţele. Datoria mea este faţă de cetăţeni. Am mers să discut cu principalii parteneri pe plan extern. Suntem solidari cu obligaţiile noastre europene, dar dacă toţi ceilalţi îşi închid graniţele, nu o să fim de acord că toţi refugiaţii să rămână în Serbia, Bulgaria şi România. Vreau să ştie toţi cetăţenii României că am luat măsuri şi pe plan naţional. La ora 13 avem o întâlnire cu reprezentanţii coaliţiei. Faptul că noi colaborăm este un lucru foarte bun pentru cetăţii din cele trei ţări. Mesajul meu este de calm, că nu vom fi într-un pericol real", a mai declarat Ponta.

Vezi şi: România e gata să-și închidă granițele: Lovitură de teatru în criza refugiaților

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.