Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta catre parlamentari: E momentul adevarului

Premierul Victor Ponta le-a transmis vineri parlamentarilor ca a venit momentul adevarului, momentul in care declaratiile politice sa fie "lasate la usa". El a facut aceste referiri vizand dezbaterea legii bugetului si a masurilor pe care acesta le evidentiaza prin cifre.

"Bugetul este momentul in care se stabilesc principalele linii de actiune. Le transmitem cetatenilor cu ajutorul cifrelor ce anume se va intampla in relatia intre autoritatea publica si cetatean.

Este momentul adevarului, nu al declaratiilor politice pe care sper sa le lasam la usa, si putem sa spunem ce se va intampla in 2015 cu viata fiecarui cetatean. Avem un PIB mai mare, un buget mai mare cu un deficit mai scazut si o datorie in scadere.

Este un buget realist, de crestere, cu perspectiva de dezvoltare pentru Romania. Nu exista nicio crestere de taxe si impozite in 2015. Cota unica sta la baza bugetului", a declarat Victor Ponta in plenul Parlamentului.

Acesta le-a explicat celor din opozitie ca nu va taia banii alocati investitiilor - critica repetata "ca o mantra" de catre opozitie.

"Taierea investiiilor - o mantra pe care am auzit-o foarte des - nu este adevarata. De la 35 de miliarde alocate in 2014, avem acum 44 de miliarde de lei alocate. In proiectul de buget sunt prevazute alocarile cofinantarii fondurilor europene.

Combaterea evaziunii ne-a adus incasari suplimentare de 2 miliarde la buget. Evaziunea trebuie combatuta la fel ca si coruptia.

Obiectivul Guvernului e pastrarea trendului de crestere sa ne permita adoptarea noului cod fiscal si al redeventelor si reducerea TVA la 9% pentru produsele alimentare.

Respect decizia politica a celor care vor vota din considerente politice impotriva acestui buget", a conchis Ponta, asigurand de asemnea ca reducerea CAS-ului si neimpozitarea profitului reinvestit vor ramaen in vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.