Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, chemat în fața conducerii Baroului București

viata-libera.ro
ponta suparat

Fostul premier, Victor Ponta, este așteptat miercurea viitoare în fața conducerii Baroului București. Membrii Consiliului Baroului Bucureşti au decis să amâne pentru săptămâna viitoare discuția privind cererea depusă de europarlamentarul Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, după ce acestuia i s-a retras titlul de doctor.

Potrivit lui Ion Dragne, decanul Baroului București, sunt așteptați atât fostul premier, Victor Ponta, cât și europarlamentarul Monica Macovei.

Într-o postare pe pagina de socializare, europarlamentarul s-a arătat deschisă pentru a participa la ședința Consiliului Baroului București.

Doi polițiști gorjeni s-au ales cu dosar penal. La ce fapte s-au pretat

„Astăzi, Consiliul Baroului București discută solicitarea mea, și alte două solicitări similare, de a-l exclude pe Victor Viorel Ponta din profesia de avocat. Dacă membrii Consiliului Baroului mă vor invita, mă voi duce să susțin cererea, respectiv aplicarea legii și a principiului simetriei juridice”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.

Monica Macovei a cerut decanului Baroului Bucureşti, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept', titlu care i-a fost retras.

"Vă solicit excluderea imediată din Baroul Bucureşti a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept'. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educaţiei, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât domnul Ponta nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat", afirma Monica Macovei în solicitarea adresată decanului Baroului Bucureşti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.