Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: Codul silvic trebuie adoptat in combaterea firmelor din străinătate protejate de lobby

padure lemne defrisari

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Târgovişte, că marţea viitoare se va dezbate Codul silvic în comisia parlamentară de specialitate din Camera Deputaţilor, iar dacă apoi va fi adoptat şi promulgat vor exista instrumente "mult mai puternice" de luptă împotriva celor care abuzează de poziţia de piaţă şi încurajează "defrişări excesive''.

''Am vorbit cu doamna deputat Carmen Moldovan, care este preşedinta Comisiei de mediu din Camera Deputaţilor, marţi va fi din nou Codul silvic în dezbatere şi rămânem pe poziţia pe care am fost, aceea de a adopta un cod - la care culmea am lucrat şi cu liberalii, cu doamna Lucia Varga am lucrat foarte bine atunci, mă rog, acum s-a mai răzgândit - prin care prevenim, combatem şi sancţionăm defrişările ilegale şi monopolul pe piaţă al oricărei companii. Nu vorbesc de una anume, vorbesc în general. Marţi, dacă se votează în comisie şi apoi merge la promulgare la preşedinte, se publică în Monitorul Oficial o să avem instrumente mult mai puternice de luptă împotriva celor care abuzează de poziţia de piaţă şi încurajează până la urmă defrişări excesive'', a precizat Ponta.

Premierul s-a referit şi la lobby-uri făcute pentru "a proteja" firme din străinătate care defrişează păduri în ţara noastră. Fostul ministru al Apelor si Padurilor Doina Pana l-a acuzat chiar pe presedintele Klaus Iohannis ca ar fi retrimis Codul Silvic in Parlament pentru ca ar fi cedat lobby-ului unei firme austriece acuzata ca achizitioneaza lemn taiat ilegal in Romania.

''Trebuie să ne luptăm să trecem Codul silvic să nu se mai taie pădurile de tot felul de firme din străinătate protejate de lobby-uri din România. Sunt convins că toţi parlamentarii noştri vor fi de partea bună şi vor vota pentru binele pădurilor şi, de fapt, pentru binele României'', a adăugat Ponta.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.