Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, cumnatul, sora, demisia

Ovidiu Raetchi Picture

Ponta despre anchetarea fratelui lui Traian Basescu:

"Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune OK, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii… Cred că preşedintele României şi nu doar al României, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţei, ar trebui să demisioneze imediat… Dar am văzut un caz foarte clar de trafic de influenţă realizat de către fratele preşedintelui, de către domnul Mircea Băsescu, un caz care, dacă ar fi implicat o altă persoană, acea persoană era arestată de mult. Eu nu sugerez vreo acţiune a Justiţiei, nici vorbă. Sugerez sau spun direct un singur lucru: că este un moment în care instituţiile statului, instituţiile de Justiţie pot într-adevăr să dea marele examen al independenţei. Este un moment extraordinar de important, un test pentru independenţa reală a Justiţiei din România şi eu am încredere că îl va trece”.

Cam asa comenta carnasiera politica Victor Ponta – pitita acum prin birouri de asistenti si adjuncti de sub-sub-secretari de stat din SUA – ancheta din cazul fratelui prezidential mai natarau si mai orientat spre discriminarea pozitiva, in Justitie, a lui Bercea si Basica.

Acum, cand mascatii au ajuns la familia lui – generand glorioasa linie continua “fratele lui Basescu, matusa lui Nastase, sora si cumnatul lui Ponta” – nu va mai fi vorba despre nicio demisie. “Continuitatea guvernarii”, “bunele rezultate economice”, “situatia complicata din zona” si, desigur, “responsabilitatea fata de proiectul USL” il vor tine pe Ponta strans lipit de scaunul de premier.

E devreme, desigur, pentru speculatii politice si invinuiri neavizate in cazul anchetarii familiei Ponta. Un anumit semnal merita insa remarcat: dupa ani de zile de intangibilitate, axa Udrea-Ponta a devenit, brusc, tangibila.

Ori: “In cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.