Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta da cu Guvernul in Iohannis: Corpul de Control il ia la verificari. UPDATE: replică Iohannis

guvern

Corpul de control al premierului Victor Ponta a fost trimis la Sibiu sa verifice retrocedarile facute de Klaus Iohannis.

REPLICA lui Klaus Iohannis

Potrivit Antena 3 Corpul de control al primului-ministru desfasoara, incepand cu data de 03.11.2014 (Perioada supusa controlului: 01.01.2010 – 31.12.2010 si se poate extinde), o actiune de control la ANRP.
Potrivit aceleiasi surse, la baza actiunii de control au stat informatii  transmise de  Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor care se refera la activitatea proprie a acestei entitati cu privire la acordarea unor despagubiri ca masuri reparatorii, in favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor  unitati administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.
"Sibiul nu e decat un alt punct pe harta. Lucrurile sunt putin neintelese, exagerate. (...) Palatul sau muzeul – toate au fost date dupa anul 2005. Nu au nimic de-a face nici cu guvernul Nastase nici cu guvernul Ponta. A fost un avant de a trece in proprietate privata cladiri istorice", a declarat la Antena 3, George Baesu presedinte ANRP.
*****

COMUNICAT Guvern:

Biroul de presa al Guvernului este abilitat sa va puna la dispozitie urmatoarele precizari ale Corpului de Control al Primului-ministru:

 

Referitor  la informatiile aparute in mass-media  privind “verificări efectuate la Primaria municipiului Sibiu de catre Corpul de control al primului-ministru”, comunicam urmatoarele:

 

Corpul de control al primului-ministru desfasoara, incepand cu data de 03.11.2014, o actiune de control la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P).

 

La baza actiunii de control au stat informatii  transmise de  Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor care se refera la activitatea proprie a acestei entitati cu privire la acordarea unor despagubiri

ca masuri reparatorii, in favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor  unitati administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

 

Obiectivul controlului se refera la verificarea respectarii prevederilor legale si a modului de indeplinire a atributiilor de catre A.N.R.P in procesul de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 10/2001

privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie – 22 decembrie 1989, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Perioada supusa controlului: 01.01.2010 – 31.12.2010. In situatia in care echipa de control constata ca anumite acte sau operatiuni au fost initiate anterior datei de

01.01.2010, ori si-au produs efectele ulterior datei de 31.12.2010, se va putea extinde perioada supusa controlului cu privire la acele acte su operatiuni.

 

In prezent, actiunea de control se afla in desfasurare. Urmeaza ca la finalizarea controlului sa se intocmeasca Raport de Control.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.