Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, despre OUG 13: Cred că totul a fost o greşeală, în primul rând lipsa de asumare

Deputatul PSD Victor Ponta a afirmat luni seară despre OUG 13 că "dintr-o idee bună s-a ajuns la un dezastru" şi consideră că au fost mai multe greşeli "şi nu mai înţelege nimeni nimic" iar ce se întâmplă în România după 15 ianuarie este "o nebunie". 

Întrebat dacă abrogarea OUG 13 a fost o greşeală, Victor Ponta a spus că "totul a fost o greşeală". 

"Da, cred că totul a fost o greşeală, adică nici nu mai ştiu ce să zic. (...) N-a înţeles nimeni nimic. Dintr-o idee bună şi corectă s-a ajuns la un dezastru", a afirmat Ponta la România Tv. 

Fostul premier a adăugat că în legătură cu OUG 13 au fost făcute mai multe greşeli, prima fiind lipsa de asumare a ordonanţei în cauză. 

"În primul rând, lipsa de asumare. Adică nu poţi să dai pe Iordache, iertaţi-mă, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Poate aşa a fost, poate Iordache a stat singur şi a scris ordonanţele, îmi cer iertare. Trebuia să fie domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu să spună ziua în amiaza mare: 'domne', de aia ne-au votat mulţi oameni (...). Al doilea lucru: explică ce vrei să îndrepţi. Eu am citit de multe ori acea ordonanţă, după ce a fost publicată în presă, cum să vă spun, şi dacă rămânea în vigoare, (...) nu se întâmpla mai nimic, (...) nu era o chestiune prin care să îndrepţi o problemă reală. Şi a treia chestie, dacă zici că e urgenţă, nu poate fi urgenţă în 10 zile, dacă nu-i urgenţă, las-o lege în Parlament. Dacă pui 10 zile, înseamnă că nu-i urgenţă. Nu există urgenţă de 10 zile, urgenţa e de azi", a indicat Ponta. 

Referitor la proteste, Ponta a spus că are o apreciere diferită de alţi social-democraţi şi a opinat că "există o parte importantă din societatea românească care, orice ar fi, în orice situaţie, în orice zi sau noapte, este anti-PSD. Poţi să faci orice. Este un dat, dacă vreţi. Este o parte minoritară, pentru că de aia PSD câştigă alegerile, dar este o parte foarte hotărâtă, foarte hotărâtă". 

Victor Ponta consideră că ceea ce se întâmplă în ţară de la jumătatea lunii ianuarie "este o nebunie" şi că se exprimă în nume personal, deoarece nu face parte din conducerea partidului, dar nici nu a fost consultat în luarea vreunei decizii. 

"Totuşi, e o nebunie ce se întâmplă după 15 ianuarie (...), totul pare o hărmălaie aşa, o nebunie şi nimic nu mi se pare mai rău pentru România anului 2017, decât această hărmălaie şi nebunie care au pornit şi care nu par să se termine prea curând. (...) Operaţiunea asta declanşată în ianuarie, cu ordonanţele, cu 13-14, zici că au scris-o ăilalţi. Mă uitam şi mă frecam la ochi. (...) Nu vorbesc (...) în numele PSD pentru că nici nu fac parte din conducerea PSD, nici n-am fost consultat în vreun fel despre decizii, nici n-am fost înştiinţat, le-am aflat ca şi dumneavoastră. Încerc să le înţeleg şi nu mi-e deloc indiferent ce se întâmplă", a adăugat Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.