Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta despre problema sediului Antena 3: Este destul de complicat

antena

Premierul Victor Ponta a declarat că situaţia sediului Antena Group este extrem de complicată pentru că trebuie creat un cadrul legal, dar în acelaşi timp există pe acel sediu şi o ipotecă din partea unei bănci.

"Instanţa a dat o decizie pe care nu o comentăm, situaţia este destul de complicată. ANAF-ul a spus că trebuie să facă o modificare la lege: trecerea în folosinţa unei instituţii sau valorificarea. Suntem acuzaţi că nu vrem să-i luăm blocul lui Voiculescu. Am fost de acord să dăm ordonanţă. Oricum o dai...oamenii ăia sunt reproşatori de profesie. În final însă, facem acea agenţie specială, dar să înţelegem că sunt şi multe poveşti.", a declarat prim-ministrul în cadrul emisiunii "Lumini și Umbre", moderată de Dan Andronic și difuzată de B1 TV.

El a mai precizat referitor la sediul Antena că "este o bancă care are ipotecă pe acea clădire".

Ponta a recunoscut că este o problemă cu recuperarea prejudicilor date de instanța și care se află în sarcina ANAF. "Să vă dau povestea cu cel pus să plătească 110 milioane lei şi îi oprim 80 de lei pe lună? Sau să vă dau exemplul lui Samir Sprânceanu. Din 112 hotărâri date în 2014, la ANAF au ajuns 32. Tot nu o să avem recuperare la nivel european - Franţa are 40% - dacă nu avem modificări la Constituţie", a spus premierul.

La începutul lunii aprilie ANAF se pregăteşte să scoată la vânzare proprietăţile unde funcţionează companiile GRIVCO, Intact Media Group şi televiziunile Antena 3, Antena 1. La acea dată, surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca Dan Voiculescu s-a fi interesat recent, printr-o scrisoare trimisa ANAF, cat a recuperat statul din prejudiciul de 60 de milioane de euro si ce bunuri a identificat statul in actiunea de recuperare a prejudiciului. In aceeasi scrisoare, Voiculescu intreaba daca bunurile deja confiscate si intrate in proprietatea statului au fost evaluate si la ce suma.

În urmă cu o săptămână, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat modificarea sediul social al Antena TV Group din clădirea Grivco Business Center din Bucureşti într-un imobil din bulevardul Ficusului din Capitală, potrivit unor documente depuse la CNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.