Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, dezvăluire de senzaţie: Evaziune de 160 de euro. Ironii pentru Dana Grecu

ponta stiripesurse

Zilele trecute, STIRIPESURSE.RO anunţa în exclusivitate că procurorul DNA Jean Uncheşelu a clasat dosarul în care Victor Ponta era acuzat de conflict de interese, pentru că "fapta nu există". Ştirea a fost preluată de o mare parte a presei, iar vineri DNA a anunţat oficial clasarea. În aceeaşi zi s-a aflat "pe surse" că odată cu clasarea dosarului s-ar fi disjuns o parte din cauză, cu privire la o faptă de evaziune fiscală.

Vezi şi: EXCLUSIV - Ponta scapă de un dosar de la DNA, după doi ani/ DOCUMENT

Fostul premier vrea să lămurească povestea aşa-zisei evaziuni, despre care spune că nu există. Mai exact, DNA îl suspectează de o evaziune de 160 de euro, din închirierea unui apartament în 2009, însă Ponta spune că a plătit impozitul în Gorj.  Victor Ponta taxează "presa prietenă", dar şi pe Dana Grecu, de la Antena 3, pe tema ştirii despre noul dosar de evaziune.

"Sistemul lucreaza deja cu acuzatii si jurnalisti din ce in ce mai ridicoli - dar merge mai departe / si merge imperturbabil. Iar noi ne bucuram ca prostii...

La ce ma refer concret - Joi a fost comunicata public decizia DNA de clasare ( Art. 16 lit "a" - fapta nu exista) in faimosul meu dosar de conflict de interese. Solutia este data dupa doi ani de la momentul in care Dl Procuror Uncheselu a pornit un dosar impotriva mea - exact in ziua si la ora la care PNL depunea motiune de cenzura in Parlament.

Nu mai conteaza acum ca pe motiv de acel dosar Dl Iohannis mi-a cerut demisia / nici ca intre timp CCR a declarat neconstitional articolul pe baza caruia am fost acuzat de Uncheselu/ nici ca de la votul negativ din Parlament au trecut doi ani ( desi solutia se putea da in 3 zile)! Sau ca Sova trebuia declarat oficial "Mama Omida" daca a colaborat ca avocat cu mine in 2007-2008 stiind ca ajung eu Prim Ministru in 2012 si o sa il propun ministru ....

Eu nu am comentat in niciun fel situatia - nu ma mai intereseaza si cred ca deja orice om normal la cap a inteles ce s-a intamplat atunci .

Insa presa a comentat - si atunci dl Uncheselu s-a suparat si a dat "pe surse" ca a disjuns din aceea cauza un nou dosar de evaziune fiscala contra mea. Stirea "pe surse" a fost publicata de cateva siteuri traditional "prietene" si bonus de Doamna Dana Grecu care a avut un moment de extaz jurnalistic cand a titrat ca "Ponta are un nou dosar de coruptie".

Am asteptat cuminte sa vad despre ce e vorba ( normal ca pe mine nu m-a anuntat nimeni nimic)! Si am citit in "Adevarul" - cvasioficial locul in care se publica "pe surse" ce doresc anumiti procurori. Am aflat ca sunt cercetat pentru ca in 2009 mi-am inchiriat timp de 7 luni apartamentul meu din Sectorul 1 si nu am declarat la Fisc acest lucru.

Wow - deci in 2009 , inchiriat un apartament de 56 metri patrati , timp de 7 luni , un posibil prejudiciu de 160 de euro - "naucitor" cum ar zice Doamna Grecu.

Vezi şi: OFICIAL - DNA, precizări despre un dosar important 'uitat în sertare'

Problema este ca in articol apare si un document oficial - declaratia mea de avere din 2009 unde am scris exact de acel contract si apare si nr. de inregistrare 10090/09.06.2009 la Administratia Fiscala Novaci - judetul Gorj.

Va atasez fotografia in cazul in care nu aveti timp si cititi pelteaua din "Adevarul".

Prea bine pregatitul domn Uncheselu a cautat la Administratia Fiscala Sector 1 (unde se afla apartamentul) nestiind ca legea spune ca se inscrie la domiciliul celui care obtine venitul si plateste taxele - in cazul meu judetul Gorj!!! Si pac dosar penal - pentru evaziune de 160 euro ( evident ca eu am platit impozitul din 2009)! Si pac stiri pe presa "prietena" si la Doamna Grecu.

Toti jurnalistii care m-au intrebat au primit acest raspuns, au analizat, au spus ca este o prostie dar ca nu au curaj sa scrie sa nu se puna rau cu Sistemul. Si atunci trebuie sa scriu eu - ca altfel raman "evazionist" fiscal. Dupa ce m-au facut "corupt" pentru ca eram avocat acum 10 ani!!!

Daca ar fi vorba doar de incompetenta ( nu stii ce spune legea) sau de razbunare ( de ce a spus presa ca ai dat clasare dupa 2 ani la un dosar care trebuia sa produca demisia Guvernului) as intelege . Dar e vorba de fapt de un Sistem care stapaneste Romania . Si noi traim aici....", scrie Ponta pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.