Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta și Cioloș se întăresc reciproc

ponta ciolos

Întâi l-a atacat Ghinea pe Ponta. Apoi Ponta a răspuns. Apoi din nou Ghinea. Apoi Ponta. Este absorbția de 0,00. Sau 0,18?

Mi s-a părut că înțeleg, cel puțîn la început ce se întâmplă cu Ghinea. Omul îșî ridica profilul în țară și în ceea ce am numit Partidul Național Cioloș.

Dar Ponta? Ce caută un politician din Liga 1 în ceea ce este, totuși, Liga 3. După care, când mi-am dat seama că nu se vor potoli, am înțeles și motivul. De fapt și grupul Cioloș și grupul Ponta au de câștigat.

Partidul Național Cioloș îl atacă pe Ponta, figură simbolică a puterii PSD și, prin opoziție la acesta, își construiește propria credibilitate pe care o poate negocia cu PNL sau alții.

Ponta beneficiază în primă fază prin aceea că statutul său simbolic este reamintit cu pregnanță. În a doua fază, prin răspunsuri, arată că el face opoziție la Guvern pe când Dragnea mimează.

Într-un fel ușor pervers, și Ponta și Cioloș fac un nou fel de politică. Lipsiți de organizații loiale la firul ierbii ei atacă agenda națională folosind social media. La limită, dacă nu îi întrerupe nimeni, axa Victor Ponta vs. Dacian Cioloș va înlocui axa PSD vs. PNL.

Doar că, evident, viață politică e complicată. Dragnea a prins mișcarea și pe scandalul cu Codul Fiscal apără Guvernul Ponta mai mult decât Ponta însuși. Doar PNL doarme liniștit, visând vise frumoase în timp ce alții îi ocupă teritoriul din toate direcțiile.

Citiți și:

Scenarii extreme cu PNL

Opțiunile lui Iohannis după alegeri

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.