Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta îi dă lecții lui Dragnea

ponta dragnea

Victor Ponta a acordat ieri un interviu celor de la RTV, după o perioadă mai lungă în care a preferat să fie absent. Pe perioada protestelor, fostul premier nu a avut apariții publice, preferând să tacă. În timpul interviului, în spațiul online, au apărut deja teorii că Ponta  forțează o plecare din PSD. Astăzi, titlurile știrilor erau pe linia - Ponta spune că OUG 13 a fost o greșeală. Dacă citeai doar titlul ( așa cum mulți obișnuiesc) puteai spune că Ponta a trecut, peste noapte, în cealaltă tabără, a protestatarilor.

Victor Ponta nu a trecut în cealaltă tabără și nici nu atacă necesitatea unei ordonanțe prin care să fie dezincriminat abuzul în serviciu. Dimpotrivă, din declarațiile sale reiese foarte clar că avem nevoie de o astfel de ordonanță. Fostul premier spune că ”dintr-o idee bună și corectă s-a ajuns la dezastru”. Ponta îi atacă pe liderii coaliției de guvernare, pe actualul premier, Grindeanu,  și îi acuză de faptul că nu și-au asumat această ordonanță, că l-au lăsat doar pe Iordache să comunice și că au introdus un termen de 10 zile care nu era oportun. Cu alte cuvinte îi critică atât pentru gestionarea procesului de adoptare cât și pentru textul ordonanței.

Cel mai interesant atac este cel care privește textul ordonanței:” Eu am citit de mai multe ori acea ordonanță, după ce a fost publicată în presă. Și dacă rămânea în vigoare, nu se întâmpla mai nimic, adică nu era o chestiune prin care să îndrepți o chestiune reală".

În contextul în care atât presa cât și juriștii au spun că ordonanța a avut un singur scop, salvarea lui Dragnea, prin introducerea pragului de 200 000 mii de lei, ca acesta să nu fie găsit vinovat în procesul pe care îl are acum, unde prejudiciul constatat a fost de 108 000 lei, declarațiile lui Ponta pot fi interpretate mai mult ca un atac dur la Dragnea și pot fi citite  în cheia ” nu ai dorit să rezolvi problema reală, ai dorit rezolvarea unui caz particular.

Este cunoscut faptul că aproape toți primarii își doresc dezincriminarea abuzului în serviciu. Nu vorbim aici despre oportunitatea acestui lucru. Încercăm să descifrăm ce e în spatele mesajului fostului premier. Victor Ponta cunoaște bine partidul și nu face aceste afirmații gratuit. Exploatează starea de nemulțumire de la baza partidului, vine și critică spunând ce ar fi trebuit să se facă și nu s-a făcut.  Se poziționează în antiteză cu Grindeanu și Dragnea și de aici încolo mai este doar un singur pas ca în interiorul PSD să se ducă mesajul: dacă Ponta era premier, atunci ar fi făcut cu cap OUG și partidul nu ar mai fi suferit acest dezastru, am fi avut în sfârșit abuzul în serviciu dezincriminat.

Așadar, avem un Victor Ponta care nu a renunțat la jocul politic, care stă și punctează atunci când este cazul, pentru a-și păstra cota de încredere pe care o are în electoratul PSD și care este mai mare decât a președintelui social-democraților. Nu va pleca din rândul partidului. Dacă nu a făcut-o atunci când Ghiță i-a propus proiectul PRU, nu va pleca nici acum. Un partid fără finanțare nu există, iar Ghiță nu mai poate asigura acest lucru.

Liviu Dragnea va fi nevoit să înghită aceste mici atacuri și nu își va permite să îl dea afară pe ”cel care a reîntregit salariile și a mărit pensiile”. Ar fi o mișcare prea brutală cu costuri destul de mari. Pentru moment, Dragnea trebuie să îi accepte lui Ponta atacurile și să rabde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.