Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta lasă PNL în șah

Ponta - ziuaveche.ro

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Parlament, că eventuala contestare la Curtea Constituţională a bugetului de stat pe 2015 va determina amânarea creşterii pensiilor, acordarea subvenţiilor sau reducerea TVA în turism. PNL a anuntat ca va contesta la CCR bugetul pe 2015.

'Vreau să fac un singur apel: pentru seriozitate şi responsabilitate. Înţeleg poziţii politice şi politicianiste, însă vreau să transmit tuturor cetăţenilor acestei ţări că, în măsura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituţională şi nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toţi cei care aşteaptă pensiile mărite, subvenţiile, cei care vând pachete de turism cu TVA redusă vor aştepta degeaba şi vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituţională de ce nu se măresc pensiile', a spus Ponta, de la tribuna Parlamentului.

Premierul a explicat că, 'în măsura în care bugetul nu este încă în vigoare, se aplică 1 pe 12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri'.

'Putem doar să le spunem oamenilor că sperăm ca de la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare, altfel, tot ceea ce dvs. aţi votat referitor la pensii, la indemnizaţii, la alocaţii pentru copii, la măsuri economice, la cofinanţarea proiectelor europene, la mărirea subvenţiilor va trebui amânat doar pentru o acţiune politică şi politicianistă', a adăugat prim-ministrul, care şi-a exprimat convingerea că 'noul preşedinte, Parlamentul, Guvernul pot lucra pentru binele României'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.