Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta luat la întrebări de activiştii Roşia Montană şi în Italia

Premierul Victor Ponta nu scapă de activiştii anti-Proiectul minier de la Roşia Montană al RMGC nici în afara ţării.

Aflat în turneu electoral printre românii din Italia, premierul a fost interpelat chiar în timpul discursului de activişti care au afişat şi un banner contra proiectului în plină întâlnire cu românii din Torino.

Potrivit participanţilor la întâlnire pe banner-ul afişat s-a putut citi foarte clar un mesaj: Tradiţionalul Uniţi salvăm Roşia Montană!"

A urmat un moment de derută printre cei din delegaţia premierului (miniştrii Mihnea Costoiu, Bogdan Stanoevici, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea), dar premierul a ţinut neaparat să le răspundă protestatarilor.

"Aţi vorbit cu minerii? Ce să lucreze? Ce? În România s-a închis dezbaterea. Roşia Montană a devenit un fel de Mecca", a spus premierul.

"Hai să vă spun... realmente cred că cei din generaţia voastră vor fi mai buni ca cei din generaţia mea. Acum un an Rusia era la 500 km, acum e la 200 de km. Noi în România avem grija asta. Cei care spun că România să cumpere de la Gazprom ne pun ţara în pericol", a mai spus Victor Ponta.

Apoi a făcut apel la raţiune:

"Eu sunt convins că discut cu oameni raţionali. Gaze importă şi Italia, numai că Rom poate importa doar din Rusia. Care e soluţia? Ziceţi-mi a treia soluţie... Nu am.  În românia zeci de mii de oameni şi-au pierdut locul de muncă în minerit. Unii au venit în Italia, alţii au mers în Spania şi în alte ţări.


Finlanda exploatează aur. America exploatează gaze de şist.  Vreţi să plece toată lumea din Romania în Spania, Italia? Eu răspund pentru 20 milioane de oameni.", a mai spus premierul.

Banner-ul a fost afişat foarte puţin timp de activiştii prezenţi la întâlnirea premierului şi a activului PSD cu românii din Italia (la Torino).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.