Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta marcat de vizita la Auschwitz. Mesaj cu ocazia comemorarii victimelor Holocaustului

Ponta-Auschwitz

Premierul Victor Ponta a transmis marti un mesaj cu ocazia Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. El aminteste ca a fost marcat de vizita efectuata in 2012 la Auschwitz, fost lagar nazist transformat in Muzeu. El pledeaza cu aceasta ocazie pentru toleranta si respect pentru diversitate.

"27 ianuarie este un moment cu o semnificație aparte, fiind marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau. În 2012 am vizitat actualul Muzeu de pe teritoriul Poloniei, în semn de respect față de memoria vieților nevinovate pierdute în acea perioadă tragică, iar impresia a fost una zguduitoare, pe care o voi purta cu mine toată viața.

Omenirea nu trebuie să uite niciodată această pagină tulburătoare a istoriei. Respectul pentru diversitate, toleranța și libertatea sunt valorile care pot preveni asemenea episoade întunecate ale destinului, iar ele nu trebuie încălcate niciodată. Lupta pe care azi o ducem împotriva extremismului este una cât se poate de reală și o vom câștiga doar prin solidaritate și înțelegere, prin combaterea antisemitismului, xenofobiei și discriminării, prin dorința de a construi o societate mai bună și mai unită", a precizat Ponta intr-un comunicat de presa al Guvernului.

sursa foto: Ziua News

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.