Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, 'mazilit' la Piatra Neamț?

ponta

Liderii PSD din teritoriu analizează, la sfârșitul săptămânii, la hotelul Central Plaza din Piatra-Neamț, o eventuală alianță cu UNPR la alegerile locale, una dintre temele fierbinți în partid fiind fundația pe care Victor Ponta o înființează.

Surse din PSD au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că așteaptă la o 'discuție lămuritoare' cu privire la intențiile lui Victor Ponta, mai exact dacă vrea să-și transforme fundația în partid. iar unii lideri PSD ne-au declarat că ar fi nevoie de un mesaj public tranșant în care partidul să-și exprime un punct de vedere cu privire la fundația lui Victor Ponta.

Sursele citate spun că Ponta ar trebui invitat la Comitetul Executiv de la Piatra Neamț să explice ce vrea să facă cu fundația și dacă mai dorește să candideze pentru PSD.

'A mai încercat un lider de excepție să-și facă fundație și să rupă PSD și partidul l-a ținut minte. Depinde cum vrea Victor Ponta să fie ținut minte în PSD. Trucurile ieftine nu sunt gustate de membrii de partid. Ponta este foarte inteligent și știe toate lucrurile astea. Sper să nu ne pună pe toți într-o situație fără ieșire. Toată lumea are loc în PSD, are loc și Ponta, are loc și Dragnea, dar partidul nu va tolera aventuri personale", ne-au explicat surse de la vârful PSD cum văd situația din partid.

La o întâlnire informală convocată de Liviu Dragnea la finalul anului trecut, președintele PSD a interzis membrilor partidului să se înscrie în fundația lui Victor Ponta sau să colaboreze cu aceasta.

Fundația lui Ponta se va numi Black Sea Regional Project și din ea vor face parte, printre altii, fostul vicepresedinte PSD Nicolae Bănicioiu, dar şi copresedintele ALDE Daniel Constantin.

„Este o fundație care își propune să promoveze proiecte internaționale, din care să facă parte și România. Sunt foarte mulți ani în care România, din păcate, a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaționale, iar ideea domnului Ponta este generoasă din acest punct de vedere (...) Vreau să spun de la început, foarte clar, că această fundație nu urmărește un scop politic. Am văzut abordări de genul `Ponta îşi lansează fundaţia politică`. Prin lege ştiţi foarte bine că o fundaţie nu face politică şi nu poate fi angrenată din punct de vedere politic. Sigur, am primit şi întrebarea dar ce se va întâmpla dacă va urma modelul Mişcării Populare. Nu. Din câte am înţeles, domnul Ponta nu vizează niciun fel de activitate politică, nici individual şi nici cu fundaţia în perioada imediat următoare şi ca atare cred că astfel de zvonuri ar trebui să le dezminţim încă de la început", a declarat Constantin.

Vezi și: Cum e implicat Ponta în Dosarul Govor/ REFERATUL procurorilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.