Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: 'Noi nu suntem în stare să facem un minister cu 100 de oameni şi facem un corp de 32.000?'

evz.ro
ponta dragnea

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat, luni, că ideea globalizării veniturilor este una foarte bună, pe care o susţine, dar care 'a pornit prost' pentru că ANAF nu va putea face faţă aplicării legii impozitării pe gospodărie.

"E o idee foarte bună, dar care a pornit prost. Şi eu am văzut multe idei bune care s-au îngropat pornind prost. E complicată. În primul rând, când ai o idee bună, trebuie să poţi să o aplici. Eu ştiu ce înseamnă ANAF în acest moment şi să mai aduci încă 8 milioane de contribuabili la ANAF azi nu se poate, clar. Dacă spui că într-un anume timp construieşti o infrastructură... Ideea unei globalizări a veniturilor e o idee corectă pe care eu o susţin, partea de punere în aplicare e foarte complicată şi trebuie să faci o strategie pe termen lung cu chestiuni foarte concrete. Altfel, rişti să o omori din prima. Noi nu suntem în stare să facem un minister cu 100 de oameni şi facem un corp de 32.000?", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat ce părere are despre proiectul privind impozitarea pe gospodărie.

Citește și: OBSEDATĂ O tânără fotomodel s-a operat pentru a semăna cu un personaj de desene animate / VIDEO

Cota unică de impozitare a veniturilor persoanelor fizice ar putea fi înlocuită cu un impozit de 10% pe venitul global al gospodăriilor, venitul impozabil urmând să fie stabilit după ce din suma totală câştigată de membrii unei gospodării vor fi scăzute o serie de cheltuieli şi acordate anumite deduceri, conform proiectului Codului Economic, aflat în curs de elaborare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.