Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta nu mai e prim ministru / opinie

Guvernul e condus de tripleta Dragnea-Oprea-Isărescu, sub oblăduirea și cu acordul Președintelui Klaus Iohannis.

  • Dragnea controlează PSD-ul, cel mai important partid al majorității parlamentare, și dă ordine miniștrilor în numele partidului care îi ține în funcție
  • Oprea, cel fără de care majoritatea parlamentară nu ar exista, e vicepremier și, împreună cu Dragnea, controlează majoritatea parlamentară
  • Isărescu supervizează deciziile fiscale și cu implicații macroeconomice prin Comitetul Macroprudențial

Din Victor Ponta n-a mai rămas decît căpățîna de ied pusă-n geam. Nu mai are capacitate de decizie, nu mai e ascultat de nimeni. Dealtfel, nici măcar nu mai există o grupare Ponta. Gruparea guvernamentală din PSD, condusă de Ponta, e paralizată și prinsă între Dragnea, Oprea și Isărescu iar foștii subalterni ai lui Ponta își iau ordinele de la tripleta Dragnea-Oprea-Isărescu.

Ponta își poate da demisia mîine sau peste un an, este irelevant. Demisia e la fel de irelevantă ca și personajul. Ce ar putea face Ponta? Să se ia cu ei de gît? E singur și neajutorat și, oricum, curajul nu e  una dintre calitățile sale. Le face jocul celorlalți și speră în supraviețuire, pe burtă deocamdată, și o posibilă revenire peste ani de zile, dacă trece cu bine peste dosarul penal.

Klaus Iohannis a obținut ce a dorit. Victor Ponta nu mai e prim ministru decît cu numele, nu mai poate lua decizii. Deciziile se iau prin negociere între palate și partide, cel puțin cîteva luni de acum încolo, pe temele importante, macro, ca să folosim un termen la modă. Tripleta Dragnea-Oprea-Isărescu e garanția că nu se fac schimbări majore în economie, externe și justiție.

Ponta e cuțitul fără mîner căruia îi lipsește doar lama.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.