Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta revine ca 'vătaf pe moşia lui tata socru&co'

ponta

Victor Ponta a acuzat site-urile hotnews.ro şi ziare.com de minciună şi manipulare. Afirmând că au primit "ordin pe Unitate", premierul îi acuză pe jurnaliştii de la cele două publicaţii online că ar colabora cu serviciile secrete. Răspunsul vine de la Dan Tăpălagă, editor coordonator HotNews, într-un articol intitulat "Arogantul se întoarce".

Tăpălagă aminteşte de atitudinea umilă a premierului după pierderea alegerilor, când riscul de a pierde totul părea cât se poate de real. Recunoscând că aroganţa şi atitudinea faţă de Justiţie au fost principalii factori care au dus la pierderea alegerilor, Ponta afirma: "Trebuie să avem decenta şi înţelepciunea să tăcem din gură o perioadă, toţi."

Vezi AICI acuzaţiile lui Victor Ponta la adresa HotNews!

"De o vreme încoace, ziua şi aroganţa. Majoritatea PSD din Parlament apară toţi penalii, cloceşte proiecte de legi împotriva DNA, premierul Ponta ceartă procurorii că îndrăznesc să solicite hârtii în cazul Şova adresându-se direct, nu prin Ministerul Justiţiei, sau răspunde în bătaie de joc la o întrebare despre finalul mandatului sau de premier: cum o vrea DNA. Deloc întâmplător, reia o nefericită propunere formulată de PNL de a scoate procurorii din rândul magistraţilor, afirmând că de data asta va avea toată susţinerea. Rea credinţă sau premeditare în cârdăşie cu penalii partidului?

Notifică ziariştii de teren că nu le mai răspunde la întrebări dacă nu arată bon fiscal şi, în general, tratează din nou presa ca pe un instrument uzând de această dată din plin de vulnerabilităţile financiare ale unor moguli. Se declară de acord cu un proiect de salvare a acestora, visând în taină la moneda de negociere campaniile de anul viitor.

În protestele sindicaliştilor de la Dacia vede o manifestare împotriva fabricii, nu împotriva guvernului, deşi oamenii scandau lozinci anti-Ponta, disperaţi de ritmul lent al construcţiei de autostrăzi, vitale pentru afacerea de la Mioveni", scrie Dan Tăpălagă.

Potrivit jurnalistului HotNews, toate aceste "mici despotisme" amintesc de vechiul Ponta, cel de dinaintea momentului de maximă sinceritate şi pocăinţă publică de la sfârşitul anului trecut. Aroganţa premierului ar avea la bază lipsa de opoziţie în partid şi în afara lui, dar şi prestaţia slabă a preşedintelui Iohannis.

"Este poate cel mai curios caz de politician, norocos să scape după o înfrângere ruşinoasă, dar suficient de plin de sine cât să nu înţeleagă nimic din erorile majore din trecut, deşi le-a verbalizat corect după ce electoratul l-a aruncat cu nasul în pământ. Publicul vede, înregistrează şi acumulează frustrări oricât se străduieşte azi să-l tragă cumva pe sfoară. Acest public umilit, adus la exasperare de aroganţa şi corupţia politicienilor, nu-l va uita nici în 2016. Se zbate din nou să-l păcălească cu propagandă sau să-l cumpere cu generoase reduceri fiscale. Orbire şi calcul greşit. Nu-l va uita nici pe el, nici pe ceilalţi.

Există ceva ce Victor Ponta nu va putea cumpăra niciodată: bunul simt în politică, o atitudine ceva mai umilă, de prim-slujbaş în serviciul public, plătit din taxele noastre, nu de vătaf pe moşia lui tată socru&co. Va înţelege din nou toatea astea, peste un an", concluzionează Dan Tăpălagă, pe hotnews.ro.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.