Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta si Iohannis trasi de urechi de un fost ministru de Justitie

ponta iohannis

Nici premierul Victor Ponta si nici presedintele Klaus Iohannis nu scapa de criticile fostului ministru al Justitiei si actual europarlamentar Monica Macovei. Aceasta este nemultumita de activitatea celor doi. Ponta 'se face de ras' pentru ca cere eliminarea MCV-ului in timp ce reforma justitiei nu a fost finalizata, iar Iohannis nu si-a indeplinit angajamentele asumate in campania electorala fata de Macovei pentru a-i obtine sustinerea.

"Voi face tot ce îmi stă în putință să nu se ridice MCV. Acest mecanism îi ajută pe politicieni - mulți, puțini, câți sunt –, pe judecători și pe procurori să continue reforma justiției până la capăt, în așa fel încât toți să avem încredere în ceea ce se întâmplă în acest sistem, dar mai ales să se continue lupta anticorupție, antievaziune, antifraudă. E foarte grăitor faptul că în vreme ce Victor Ponta era la Strasbourg acum o săptămână și făcea lobby pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, în Senatul României se dezbătea eliminarea arestului preventiv, de la anumite infracțiuni, inclusiv cele de corupție, sau chestiunea legată de cătușe. Să nu uităm că tot timpul parlamentarii din România au încercat prin diverse mijloace să oprească anchetele, de exemplu, chiar zilele trecute a fost un nou caz de neridicare a imunității. Acest lucru înseamnă absența voinței politice în combaterea corupției și dorința politicienilor de a-și ­proteja colegii de partid. Faptele de acest fel nu rămân ­necunoscute comisarilor europeni și statelor UE. Ponta se face de râs cerând ridicarea MCV în timp în ce în țară se respinge ridicarea imunității unui parlamentar sau se discută posibilitatea eliminării arestării preventive. Nu cred că se va ține seama de acest lobby, în plus este în interesul românilor ca acest Mecanism să continue, fiindcă nu toată justiția funcționează, fiindcă mai avem procurori și judecători corupți sau neprofesioniști: funcționează câteva filiale DNA, funcționează și câteva parchete și instanțe, dar nu toată justiția în toată țara. Schimbarea în bine din justiție trebuie să continue până când devine ireversibilă, indiferent cine va veni la putere", a spus Macovei.

Citeste si: Macovei, avertisment privind eliminarea arestului preventiv pentru corupti

Intrebata daca este multumita de activitatea lui Klaus Iohannis si daca si-a indeplinit promisiunile fata de ea, facute in campanie, Macovei a raspuns:

"Pe unele nu încă, deși ­deja a trecut mult timp, de pildă, legea votului electronic sau prin corespondență, toate variantele au fost eliminate în Parlament și nu-l văd pe președinte prea ­insistent. Mi-e teamă că ajungem în 2016 cu același sistem vechi, cu liste pe hârtie, care pot fi falsificate, în ciuda celor întâmplate la secțiile din străinătate de la alegerile din noiembrie.

Nu (n.r. e singura restanta) de pildă, vor fi numiri de făcut la conducerile parchetelor sau la Înalta Curte și e foarte important să vedem cine vor fi persoanele care vor ocupa funcțiile respective. Va fi, probabil, testul cel mai important pe care îl va da Klaus Iohannis.

Am vorbit cu el la telefon de două ori: mi-a spus că m-a sunat pentru a ne întâlni, dar nu s-a întâmplat. Se pare că nu are nevoie de sfaturi. Eu l-am criticat când a fost la Consiliul Superior al Magistraturii și a avut primul discurs legat de justiție, pentru că a vorbit despre justiția televizată de parcă era la Antena 3: nu există justiție televizată, decât în măsura în care televiziunile vor să meargă să-i filmeze pe politicienii care merg la DNA, la Instanță, la penitenciare, ca să nu spun că în studiouri sunt mereu avocații celor arestați. Nu vedem niciodată în studiouri procurori sau ­judecători", a spus Macovei intr-un interviu pentru Romania Libera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.