Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta şi 'operaţiunea pensiile' în Servicii - surse

ponta spion acoperit ofiter

Guvernul Ponta le-ar putea oferi unor bugetari o surprinză plăcută în toamna acestui an. Executivul ar urma să-şi asume răspunderea pentru un act normativ care să permită pensionarea timpurile a angajaţilor din structurile de forţă şi din servicii. Şi nu oricum, ci primind şi câteva salarii compensatorii.

Potrivit unor surse citate de ziarul Naţional, dincolo de voinţa politică, Guvernul mizează pe banii aduşi la buget de ANAF pentru a-şi permite o asemenea manevră. Ipoteza este întărită şi de strategia unor angajaţi din structuri, care ar putea ieşi deja la pensie, însă nu au făcut-o, cel mai probabil având informaţia că în doar câteva luni ar putea să se retragă cu mai multe beneficii. Măsura Guvernului ar veni ca o mănuşă peste o altă decizie promovată de Gabriel Oprea: posibilitatea fostelor cadre de a-şi adăuga şi alte venituri la pensie.

O astfel de măsură ar avea o triplă semnificaţie. Dincolo de avantajul electoral pentru PSD, s-ar realiza şi o primenire a sistemului, iar cei care au format adevărate reţele infracţionale la adăpostul funcţiilor din structuri s-ar putea "da la fund" înainte să fie găsiţi de procurorii Laurei Codruţa Kovesi. Şi, în fine, pensionarea unor cadre care par că nu se mai dau duse de ani de zile este tot ce aşteaptă "lupii tineri" din sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.