Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, sub presiunea DNA. Ce pregătesc procurorii (surse)/ UPDATE

ponta dna agerpres

UPDATE: ULTIMA ORA: Ponta, audiat la DNA

Problemele la genunchi nu îl scutesc pe Victor Ponta de problemele cu DNA nici în plin sezon estival. Dacă în ultimele săptămâni avocata premierului, Loredana Radu, s-a prezentat de mai multe ori în faţa procurorilor pentru a justifica absenţa clientului său, Victor Ponta ajunge personal la DNA pentru a doua oară.

Vezi şi: DNA se interesează deja de Ponta

Potrivit unor surse judiciare, Victor Ponta urmează să fie audiat luni sau marţi la DNA. După experienţa cu Sebastian Ghiţă, căruia i s-au impus restricţii care au fost ulterior ridicate de judecători, procurorii anticorupţie nu se grăbesc în ceea ce-l priveşte pe Ponta. Astfel, deşi s-a vehiculat varianta plasării sub control judiciar, este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple. Totuşi, nu este exclusă o schimbare de statut: de la suspect la inculpat.

Pe de altă parte, un moment important aşteptat de procurori este decizia CCR de miercuri, 15 iunie, la contestaţia PNL cu privire la votul pe cererea de încuviinţare a urmăririi penale a premierului. Parlamentul a respins cererea DNA de urmărire penală pentru cnflict de interese, iar liberalii au contestat decizia la CCR. De decizia judecătorilor constituţionali depinde şi strategia DNA, pentru că procurorii au dovezi importante la dosar, potrivit surselor judiciare.

Vezi şi: PNL, asalt asupra lui Ponta. Liberalii sesizează CCR - DOCUMENT

DNA îl acuză pe Victor Ponta de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în declaraţii şi conflict de interese. Pentru ultima acuzaţie, cu privire la fapte săvârşite în calitate de premier, Camera Deputaţilor a respins cererea de urmărire penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.