Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porți deschise la PNL. 5 afaceriști din umbra guvernului Cioloș, posibili candidați la parlamentare

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

PNL este  pe cale  să-și definitiveze listele de candidați.  Până vineri,  o bună parte  din  liderii din vechea  garnitură  vor  fi parașutați pe locuri eligibile  convenabile  pe listele filialelor  din teritoriu. Listele PNL  București  au  fost deja  curățate de ei, pentru a  se   pregăti  un adevărat  desant de afaceriști grei cu ambiții politice și nu  numai, care până  acum   au stat în umbra  Guvernului Cioloș și sunt   direct interesați ca  actualul premier să fie  șef la Palatul Victoria și după  alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Toți liderii de marcă ai partidului au fugit în teritoriu , pentru a nu-şi asocia numele de un nou eşec electoral usturător în Capitală, aşa cum s-a întîmplat la ultimele alegeri locale. Singurul rămas  pe liste  este   actualul deputat,  Ovidiu Raețchi. Până și  fostul premier  din umbră, Cătălin Predoiu ar prefera  un loc călduț în teritoriu, pentru a nuse mai confrunta  cu perspectiva , deloc  ispititoare, a unui nou rezultat usturător la nivelul Capitalei. Deocamdată, conducerea centrală nu a  dat nici  un semn că ar fi dispusă să-i facă pe plac, deși locuri vacante în listele  filialelor  din teritoriu  arfi destule, mai ales după noile retrageri anunțate în urma  acțiunilor DNA.

IMAGINI CUTREMURĂTOARE: 4 blocuri s-au PRĂBUȘIT în China - VIDEO

Dovadă că Mihai  Voicu și-a  găsit refugiu pe listele PNL Diaspora, Adriana Săftoiu  ar putea   fi impusă pe  listele PNL Timiș în locul lui Vasile Blaga, în timp ce Alina Gorghiu cochetează cu ideea unei candidaturi pe listele PNL Argeș, deși liberalii bucureșteni ardori ca liderul lor să le deschidă lista la Camera Deputaților.

Conducerea centrală are  însă  alte planuri pentru locurile așa-zis eleigibile existente pe listele PNL București. Înafară de numele din  presă  vehiculate drept posibili candidați, cinci locuri vor  fi  rezervate  pentru oamenii lu Dacian Cioloș.  Dar nu pentru miniștrii din cabinetul său, susțin sursedin conducerea liberală,nici pentru secretari de stat sau alte persoane  cu  funcții prin instituțiile  subordonate guvernului. În cercurile liberale  se  vorbește de existența unui așa-zis grup de sprijin al premierului Cioloș,  compus  din  oameni de afaceri cu mare influență în cercurile lor, care  susțin acțiunile guvernului de jumătate de an încoace.

Printre inițiatorii acestui  grup se regăsește miliardarul Ion Țiriac,  susțin sursele citate, același  care  cu aproape un an în urmă critica  dur  guvernul  tehnocrat și modul în care a fost instalat la Palatul Victoria.

"Au pus un guvern despre care toată lumea spune că e un guvern de tehnocraţi. Eu sunt foarte inteligent, dar de data asta îmi dau seama că sunt prost. Nu înţeleg cum un guvern care e făcut numai din tehnocraţi, fără susţinere politică, poate să facă un sfert de lege care în Parlament trebuie să treacă. Nu există ţară în lumea asta, în afara ţărilor cu dictatori, să aibă aşa ceva!", reclama  atunci Țiriac, foarte iritatde modul în care fusese răsturnat  Guvernul Ponta de 30.000 de oameni ieșiți în stradă.

Între  timp însă,  Țiriac a  revenit la  sentimente  mai bune și, din adversar  vehement, a devenit susținătorul din umbră al guvernului Cioloș.  Semnale de  interese  comune  a dat  și  premierul la rândul său, prin desele  vizite făcute în Germania, în care s-a întâlnit cu oameni de afaceri,  inclusiv cu Klaus Mangold, fostul  președinte al Daimler Chrysler, prietenul  lui Țiriac și partenerul de vânătoare al acestuia.

Potrivit surselor citate, cinci dintre afaceriștii   acestui grup de sprijin, inclusiv  Ion Țiriac  ar urma să fie puși pe locurile eligibile ale PNL București pentru Senat și Cameră, dacă negocierile, destul de avansate de altfel, vor  avea un rezultat favorabil până vineri și afaceriștii vor primi garanțiile cerute:  soluții palpabile pentru  continuitatea Guvernului Cioloș și după alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.