Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poroşenko: 'Nu m-am răstit la Putin. I-am vorbit pe un ton mai ferm'

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a negat duminică seara că la recentele convorbiri în aşa-zisul format "Normandia" (Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia) la 19 octombrie la Berlin ar fi ridicat vocea la omologul său rus, Vladimir Putin, aşa cum afirmaseră unele ziare din Kiev, şi a spus doar că i-a cerut acestuia pe un ton ferm să "înceteze să mai împuşte" în Donbas, zonă de conflict din estul Ucrainei, unde forţele proguvernamentale ucrainene se opun separatiştilor proruşi sprijiniţi de Moscova, au relatat agenţiile de presă Unian, Delo şi Liga.net, potrivit agerpres.

VIDEO Avion cu oficiali ai Frontex, prăbuşit la scurt timp după decolare/ UPDATE

Întrebat dacă într-adevăr a ridicat tonul la Putin la negocierile de la Berlin, Poroşenko a răspuns - într-un interviu ce a fost difuzat duminică seara de mai multe canale tv ucrainene: "Nu, eu la negocieri nu ridic niciodată tonul, dar într-adevăr i-am cerut lui Putin să nu mai împuşte" în Donbas.

Agenţia de presă Liga.net scrisese că Petro Poroşenko i-ar fi spus pe un ton ridicat preşedintelui rus:"Nu, încetează să mai împuşti!"

Citeşte şi: Anonymous a SPART mailul guvernului ecuadorian / FOTO

În acelaşi timp, preşedintele ucrainean a subliniat importanţa faptului că negocierile în formatul "Normandia" au avut loc pentru prima dată la un an după întâlnirea de la Paris.

"Nu s-a făcut nimic timp de un an şi Ucraina a plătit scump în acest timp din cauza continuării conflictului", a spus el, detaşându-se totodată şi de oponenţii săi politici care pledează ca Ucraina să renunţe la acordurile de la Minsk destinate să pună capăt violenţelor din estul Ucrainei. În acest caz ar exista doar două alternative: un conflict deschis cu Rusia sau cedarea teritoriilor ocupate de separatişti în estul ţării, a spus el.

Citeşte şi: Elicopter PRĂBUŞIT în Siberia. Trei persoane şi-au pierdut viaţa

Poroşenko a menţionat că partea ucraineană a propus la aceste negocieri elaborarea unui document care să prevadă foarte clar cine şi când trebuie să pună în aplicare prevederile concrete ale acordurilor de la Minsk.

"Fără aceasta, nu văd niciun progres.Este vorba propriu-zis de o 'foaie de parcurs' şi dacă acum jumătate de an nimeni nu dorea o 'foaie de parcurs', eu le-am spus că noi nu vom merge mai departe dacă nu va exista un astfel de document care să includă două componente: consecvenţa şi responsabilitatea", a afirmat Petro Poroşenko, adăugând că poziţia ucraineană a fost acceptată în cele din urmă la negocieri.

Citeşte şi: Israelul a bombardat o poziţie Hamas din Fâşia Gaza

Poroşenko a mai spus că nu există acorduri secrete cu parteneri externi ai Ucrainei cu privire la Donbas, potrivit Delo.ua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.