Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poveste REVOLTĂTOARE în România: O tânără bolnavă de scleroză multiplă a rămas fără pensia de handicap! Motivul este incredibil

www.stirileprotv.ro
bani, lei, bancnote

O tânără diagnosticată cu scleroză multiplă a rămas fără pensia de handicap, pentru o perioadă de trei ani, din cauză că a publicat un volum de poezii.

Maricica Velearta Mononoke primea o pensie de 39 de lei pe lună, însă venitul i-a fost suspendat, pentru o perioadă de trei ani, din cauză că a obținut 260 de lei de pe urma publicării unui volum de poezii. Autoritățile au considerat această sumă ca "venit ilicit", anunță Ziarul de Iași.

Citește și: Veste extraordinară pentru 400 de MILIOANE de pacienţi. Cercetătorii au descoperit medicamentul minune

"Doamnelor, domnilor, se pare că ei au învins. Nu m-am gândit niciodată să plec din România. Niciodată. Dar se pare că ăștia chiar trebuie să rămâna fără sursa lor de furt. Marcica Belearta Mononoke e bolnavă de scleroză multiplă. Primește de la Statul Român pensie de handicapat 39 de lei pe lună. Atunci când poate, scrie poezii. O editură a decis să îi publice poeziile. Din vânzarea cărții, prietena mea a avut un profit de 260 de lei. Azi a primit hârtii acasă că pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani fiindcă a încasat ilicit bani din vânzarea cărții. Această țară a devenit prea greu de suportat”, a scris Corina Bacanu, pe Facebook.

Tânăra și-a declarat nemulțumirea, într-o serie de postări pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.