Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea surpărilor din zona Eroilor: De ce se prăbuşeşte pământul / FOTO

Povestea surpărilor din zona Eroilor. De ce se prăbuşeşte pământul în această ăarte a Bucureştiului? Asta e întrebarea care ne-am pus-o în ultimele zile. Lucrarile la metrou se efectueaza acolo unde sistemul de canalizare din Capitala e cel mai subred! "Dambovita subterana", proiectul la care comunistii au muncit 3 ani si de care autoritatile "au uitat" alti 25 de ani!

Citeşte şi: Regele Mihai are şi el probleme cu retrocedările: Pentru ce se judecă fostul suveran / FOTO

Dupa ce doua blocuri de pe bulevardul Eroilor au fost evacuate din cauza lucrarilor la metroul din zona, care au provocat o surpare a terenului, nici specialistii de la ISU si nici reprezentantii firmei de constructii n-au putut sa precizeze cat de complicata este situatia.

Citeşte şi: Dan Şova, în faţa judecătorilor. DNA îl vrea în arest preventiv

Putini bucuresteni stiu ca pe sub Bucuresti, paralel cu Dambovita, trece un rau cu un debit mult mai mare decat acesta. Dambovita subterana este rezultatul unui proiect la care comunistii au lucrat timp de trei ani, pana in 1987 si pe care autoritatile romane l-au uitat timp de aproape 25 ani. Este vorba despre asa–zisa caseta colectoare, care a fost „redescoperita” de Primaria Capitalei abia in 2011, cand a si fost „predata” catre Apa Nova. Albia subterana trece chiar prin zona in care se construieste noua statie de metrou Eroilor 2.

Vezi şi: DEZVĂLUIRI din referatul DNA: Şova urla ca să obţină contracte (surse)

Pentru ca situatia era una noua, partea romana "a inchiriat” o echipa din Ungaria care a coborat in subteran si a cartografiat 40 kilometri de tunele pline cu mal si stalagmite de celofan, aruncate de bucuresteni la gunoi. Tunelul prin care circula Dambovita subterana are in jur de 3 metri inaltime si 4 metri latime (suficient cat sa incapa o ambarcatiune de mici dimensiuni), insa in timp, aici s-au format nu mai putin de 25 de insule in care resturile s-au sedimentat in micro-straturi geologice. La iesirea la lumina a Dambovitei subterane s-a format in timp o limba de uscat care contine prezervative, somoioage de carpa, tampoane, bucati de cauciuc si alte resturi. Un fel de delta din gunoaie...

Citește și: Povestea emoţionantă a bărbatului care i-a trimis Reginei felicitări de Crăciun timp de 50 de ani

Dupa 4 ani de lucrari la curatarea casetei si construirea unei statii moderne de epurare a apei menajere la Glina, proiect care a costat 350 milioane de euro, locuitorii din zona Eroilor care locuiesc la casa se trezesc cu tot felul de resturi care vin din canalizare, la ei in curte. Asta si pentru ca reteaua subterana colectoare a fost gandita sa transporte 150 metri cubi pe secunda. In cazul ploilor mai puternice, sistemele de canalizare nu mai pot absorbi apa de la suprafata. Zona Eroilor este mai afectata, pentru ca se afla chiar sub dealul Cotroceni, iar in „amonte” sunt cartiere extrem de populate (Militari, Drumul Taberei).

Pentru realizarea Magistralei 5 si a statiei Eroilor 2, constructorul a anuntat ca a efectuat sapaturi pe sub Dambovita subterana. Lucrarile la aceasta magistrala au inceput in 2011, iar primul segment ar fi trebuit finalizat in 3 ani. Noul termen pentru inaugurarea segmentului Raul Doameni – Eroilor ar fi 2016, insa aceasta ar putea fi amanat din nou timp de un an. In 2020, ar trebui sa fie finalizat segmentul Piata Iancului – Eroilor, conform celor de la wowbiz.

Citeşte şi: Surse: Cât are PSD în sondajele interne pe București

content-image

 

content-image

 

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.