Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziția BNR față de ieșirea Greciei din zona euro! Ce se va întâmpla cu leul

curs valutar bnr

Grecia e tot mai aproape de ieșirea din zona euro. Până pe 30 iunie, grecii trebuie să plătească o tranșă de 1,6 miliarde de euro la FMI. Grecii au anunțat deja că nu o vor plăti, iar pe 5 iulie vor face un referendum național. Banca Națională a României, prin vocea purtătorului de cuvânt Dan Suciu, a anunțat că România nu va fi influențată de o eventuală ieșire a Greciei din zona euro.

Citește și: Grecia nu mai poate fi salvată: Propunerea șocantă a premierului Tsipras

”Ieșirea Greciei poate avea un sens contrar. Adică, leul poate să se întărească sau să slăbească. România nu va fi afectată pentru că nu este în linia întâi. Noi nu avem euro.

Ceea ce vreau eu să spun este că orice măsură care vizează băncile greceşti nu vizează băncile din România cu capital grecesc. Băncile cu acţionariat greceşti sunt pregătite pentru orice situaţie şi influenţa aceasta pe care multă lume se teme va fi foarte redusă.

Încă avem multe necunoscute, deciziile de astăzi şi de mâine ale BNR sunt esenţiale pentru furnizarea de lichiditate în Grecia. În funcţie de acestea vom vedea în ce măsură variaţiile din piaţă vor fi influenţate. Am luat, oricum, toate scenariile posibile în calcul. Suntem pregătiţi.

România e la marginea acestei probleme și are o situație mai bună.”, a spus Suciu la Antena 3.

BNR vrea să liniștească populația pentru că dacă ar spune că România va fi afectată, cursul leu-euro s-ar prăbuși, ceea ce ar atrage efecte grave în toată economia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.