Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziția lui Klaus Iohannis față de acțiunile Ungariei în România

iohannis merkel

Președintele Klaus Iohannis a comentat, la Berlin, ultimele zvonuri conform cărora Rusia ar urmări să provoace o destabilizare în Ardeal cu ajutorul Ungariei și al minorității maghiare din România. În plus, așa cum se știe, premierul ungar Viktor Orban este un susținător al Rusiei, iar mulți dintre oficialii de rang înalt de la Budapesta au cerut autonomie pentru Ținutul Secuiesc.

Citește și: Mai tare decât Traian Băsescu! Klaus Iohannis i-a vorbit Angelei Merkel pe limba ei

„Nu ne simțim amenințați în România”, a dat asigurări președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută alături de cancelarul Angela Merkel.

„În ce privește problema ungurilor, e clar că interesul Ungariei în ceea ce privește comunitățile maghiare din afara Ungariei este neobișnuit de mare. Nu ne simțim amenințați de acest fapt în România, însă suntem foarte atenți atunci când un stat vecin are un interes atât de mare pentru o minoritate. Minoritatea maghiară are reprezentanți politici în România. Aceștia sunt partenerii noștri de discuție. Cu acești politicieni mă întâlnesc des, vorbim despre chestiuni și vă pot asigura că în România nu există o problemă a maghiarilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis la o întrebare adresată de Reuters.

A fost singura întrebare la care Klaus Iohannis a răspuns direct în germană, celelalte răspunsuri și declarații formulându-le în limba română.

Citește și: Merkel, bucuroasa de victoria lui Iohannis. Ce spune de aderarea Romaniei la Schengen

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.