Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziția Sindicatului ProMedica față de modificările O.M.S. 807/2004 privind gărzile medicilor

rfi.ro
medici

Poziția Sindicatului medicilor ”ProMedica” față de modificările O.M.S. 807/2004 privind gărzile medicilor Sindicatul medicilor ”ProMedica” și Uniunea Sindicală ”Alianța Medicilor”, afiliate Federației Sindicale ”Hipocrat”, au luat la cunoștință modificările la Ordinul Ministrului Sănătății nr. 807/2004 și referatul de aprobare a acestor modificări și consideră că revendicările medicilor au fost rezolvate doar parțial.

Sindicatele medicilor cer respectarea Codului Muncii și militează în continuare pentru remunerarea medicilor rezidenți pentru gărzile efectuate în afara normei de bază, în orice an de pregătire ar fi, emiterea de norme de aplicare realiste, eliminarea presiunii exercitate de managerii spitalelor asupra medicilor și reglementarea gărzilor la domiciliu în mod coerent și fără echivoc.

De asemenea, Sindicatul ”ProMedica”, Uniunea Sindicală ”Alianța Medicilor” și Federația Sindicală ”Hipocrat” cer Ministerului Sănătății ca medicilor angajați cu jumătate de normă, angrenați în activități didactice, să nu le fie impuse condiții ce nu respectă contractul individual de muncă.

Sindicatele medicilor au obținut prin acest Ordin, în urma protestelor organizate în ultimele luni, flexibilizarea programului de lucru, recunoașterea orelor suplimentare, atunci când medicii muncesc peste program pentru a îngriji pacienții, repaus după gardă și posibilitatea ca medicul să nu rămână a doua zi, după gardă, în spital.

Aceste rezultate au fost obținute după ce, în urmă cu câteva luni, Ministerul Sănătății a recunoscut, în urma acțiunilor sindicale ale medicilor, ca orele de muncă, din timpul gărzilor, să fie recunoscute ca vechime în muncă și experiență profesională, să fie remunerate corespunzător și să fie efectuate în urma semnării unui contract suplimentar de muncă.

Sindicatul Medicilor ”ProMedica”, Uniunea Sindicală ”Alianța Medicilor”, împreună cu Federația Sindicală ”Hipocrat”, structurile sindicale reprezentative pentru medicii din România, cu sprijinul Colegiului Medicilor Alba și a celorlalte organizații sindicale din sistemul sanitar, au susținut, inclusiv la dezbatarea publică organizată de Ministerul Sănătății în 22 septembrie, respectarea drepturilor pentru medicii care asigură gărzi, adică recunoașterea orelor de gardă ca vechime în muncă și experiență profesională, remunerația în conformitate cu salariul de bază actual, nu cel de acum șapte ani, precum și un program flexibil după efectuarea gărzilor.

Sindicatul Medicilor ”Promedica”, Uniunea Sindicală ”Alianța Medicilor” și Federația Hipocrat cer ca medicii să fie respectați pentru munca pe care o depun cu dedicație, spitale decente în care sa-și poată desfășura această muncă și unde pacientul să fie tratat la standarde europene, precum și un sistem medical reformat si eficient, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.