Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziție FERMĂ a PNL: 'Vom cere vot nominal pe proiectul graţierii'

facebook
alina gorghiu

Partidul Naţional Liberal va cere vot nominal, în plen, în cazul proiectului de lege privind graţierea unor pedepse şi va vota împotriva acestuia, a anunţat luni senatorul PNL Alina Gorghiu.

"Poziţia PNL a fost una constantă. În momentul în care s-a iniţiat acest proiect de lege am spus că suprapopularea penitenciarelor nu se rezolvă printr-un proiect al legii graţierii. De altfel, vedeţi impactul. Este unul care nu are nicio legătură cu posibilitatea de a elibera penitenciarele şi de a fi în situaţia unor sancţiuni de la Comisie. Avem o decizie a CEDO care dă un termen de graţie Guvernului de 6 luni de zile să rezolve problemele din sistemul penitenciar. Guvernul PSD nu a făcut decât să taie vreo 30 de milioane de la investiţii în penitenciare. În schimb, votul nostru a fost negativ pe acest proiect în comisie, va fi şi în plen. Vom cere vot nominal pe acest proiect de lege, ca să vedem cum se poziţionează celelalte grupuri parlamentare", a declarat Gorghiu, după ce Comisia juridică a dat raport favorabil cu amendamente proiectului legii graţierii.

Fostul preşedinte al PNL a adăugat că liberalii susţin aplicarea proiectului privind măsurile alternative la condamnarea cu închisoare.

Citește și: Orban îi răspunde DUR lui Țuțuianu: 'PSD va avea PROBLEME extrem de mari'

"Dăm sprijin sistemului penitenciar din România aşa cum trebuie şi anume să găsim timp şi procedură de urgenţă - dacă vrea domnul Dragnea şi PSD-ul pe proiectul de măsuri alternative la condamnarea cu închisoarea - pentru că de la CSM, am văzut-o pe preşedinta ÎCCJ, cei din sistemul judiciar, cam toată lumea care ştie cu ce se mănâncă justiţia - a spus foarte clar că e nevoie de măsuri alternative: brăţară electronică, muncă în folosul comunităţii, executarea pedepsei în week-end şi nu graţierea. Vom vedea ce se întâmplă în plen. Sper că PSD va avea nu ştiu dacă inspiraţie, înţelepciune, cum vreţi - va executa ordinele domnului Dragnea şi vor vota alături de noi împotriva proiectului de graţiere. (...) Noi vrem acel proiect legat de măsuri alternative, care ar rezolva de principiu cam 5.000 de persoane din sistemul penitenciar, care înseamnă într-adevăr un număr important de deţinuţi ce vor executa pedeapsa altfel şi nu în penitenciar, lucruri care se încadrează perfect şi în rigorile deciziei CEDO şi în rigorile legislaţiei interne", a spus Gorghiu.

Ea a adăugat că actualul proiect ale legii graţierii "nu rezolvă nimic din problemele cu care România se confruntă referitor la condiţiile de detenţie" şi ar fi "doar un moft".

"Guvernul nu îşi mai asumă proiectul ăsta, spune de fapt că a trimis alt proiect, domnul Dragnea nu şi-l mai asumă, senatorii PSD, habar nu am, nu ştiu ce vor face, azi au votat pe proiect în forma pe care o vedeţi astăzi, dar nimeni nu şi-l mai asumă. Se pare că proiectul intră la vot final cu raport favorabil de admitere", a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Senatorul liberal a mai susţinut că Liviu Dragnea "este nemulţumit, evident, de impactul legii".

"Desigur că 500 de oameni care ies din sistemul penitenciar nu reprezintă un număr probabil mulţumitor pentru preşedintele PSD. Nu ies nici cei care sunt condamnaţi pentru abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie", a adăugat Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.