Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăpăd în șase județe, în urma fenomenelor meteo din ultimele ore

ploaie vreme

Mai multe locuinţe din Sibiu, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Mureş, Harghita şi Neamţ au fost afectate de precipitaţiile abundente din ultimele ore, câteva localităţi au rămas fără energie electrică şi mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic, informează IGSU.

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost semnalate avarii în judeţul Alba, localitatea Muştoaia, echipe specializate fiind trimise în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp.

Potrivit IGSU, în Bistriţa-Năsăud acoperişul unei locuinţe a fost avariat şi doi copaci au fost doborâţi de vânt - în localităţile Lechinţa, Buduşi şi Herina.

În Sibiu, o gospodărie a fost afectată de ploi iar o parte din acoperişul unei case a fost lovită de fulger. De asemenea, în localitatea Reghin, din judeţul Mureş, acoperişul unui bloc a fost afectat şi în cădere acesta a avariat acoperişului unei locuinţe din proximitate, pe o suprafaţă de 15 mp.

Citește și: Numire SURPRIZĂ într-o funcție importantă, la Senat

În Hunedoara, în Petroşani, din cauza ploii abundente apa din canalizare a refulat.

În Harghita, localităţile Miercurea Ciuc, Sântimbru şi Reghin, ploaia a inundat un subsol, vântul a doborât doi copaci şi a afectat un acoperiş de bloc, care, în cădere, a avariat acoperişul unei locuinţe din vecinătate.

Şi în judeţul Neamţ fenomenele meteo au avut urmări - şapte curţi au fost inundate şi doi copaci doborâţi de vânt, în localităţile Piatra Neamţ şi Alexandru cel Bun.

Unităţile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru a interveni la solicitările cetăţenilor şi autorităţilor din zonele aflate sub incidenţa vremii nefavorabile. Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă, anunță Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni seara atenţionări nowcasting cod galben de vreme instabilă, pentru judeţe din Moldova, Oltenia şi Transilvania, precum şi o atenţionare cod portocaliu de ploi în patru judeţe din centrul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.