Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinta Braziliei, tot mai aproape de a fi destituită

indianexpress.com
dilma rousseff scandal

Senatorul brazilian însarcinat cu raportul comisiei speciale privind destituirea presedintei tarii, Dilma Rousseff (de stânga), Antonio Anastasia, s-a pronuntat miercuri pentru începerea procedurii în sedinta plenara, relateaza joi AFP.

Raportul, de 126 de pagini, al lui Antonio Anastasia, membru al principalului partid de opozitie, PSDB (centru-dreapta), s-a pronuntat în favoarea continuitatii procedurii împotriva presedintei tarii, procedura aprobata deja pe 17 aprilie de majoritatea covârsitoare a deputatilor.

Opozitia cere declansarea unei proceduri de destituire parlamentara a presedintei, acuzând guvernul ca a manipulat conturile publice în 2014 pentru a minimaliza amploarea stagnarii economice si pentru a favoriza realegerea sa.

''Votul meu merge în directia începerii procedurii de destituire'', a declarat Anastasia.

Recomandarea comisiei va fi supusa la vot celor 81 de senatori pe 11 sau 12 mai. Daca recomandarea este aprobata (cu majoritate simpla), dna Rousseff (68 de ani) va fi înlaturata de la putere pentru maxim 180 de zile, în asteptarea hotarârii finale si functia sa va fi preluata de catre vicepresedintele sau, Michel Temer (75 de ani), de la partidul centrist PMDB.

Dilma Rousseff l-a acuzat pe Temer ca ar conspira împotriva sa si ca ar conduce o ''lovitura de stat '' parlamentara. Realeasa în functie în urma cu un an si jumatate, ea a afirmat ca va rezista pâna la capat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.