Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinte executiv al PSD pune punct speculaţiilor: Situaţia rachetelor Patriot va fi tranşată luni

Badalau

Preşedintele executiv al PSD şi vicepreşedintele Senatului, Nicolae Bădălău, anunţă că problema achiziţiei rachetelor Patriot va fi tranşată luni în camera superioară a Parlamentului.

Comisia de Apărare a Senatului nu a putut să dea un aviz săptămâna aceasta pe proiectul de lege privind achiziţionarea sistemelor de rachete Patriot, din cauza absenţei senatorilor PSD şi ALDE. Întâmplarea a generat numeroase speculaţii cu privire la o presupusă tentativă a Coaliţiei de a bloca achiziţia de rachete, scenariile fiind alimentate de prezenţa secretarului de stat american Rex Tillerson la Bucureşti, miercuri seara.

Vezi şi: Primele imagini cu secretarul de stat Rex Tillerson în România (FOTO)

Vicepreşedintele Senatului Nicolae Bădălău, membru în Comisia de Apărare, pune punct speculaţiilor şi anunţă că luni situaţia va fi lămurită. Bădălău a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că luni se va da un aviz în Comisie şi, în aceeaşi zi, plenul Senatului va vota favorabil proiectul.

Proiectul de lege pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" a fost înaintat de Guvernul României către Senat în 9.11.2017, cu solicitarea de a fi dezbătut în procedură de urgenţă. Proiectul de lege se referă la achiziționarea a șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, patru pentru Forțele Aeriene și trei pentru Forțele Terestre, și a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 4,62 miliarde USD cu TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.