Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Boliviei - viață de telenovelă

Presedintele Boliviei, Evo Morales, a declarat ca vrea sa isi intalneasca fiul despre care i s-a spus ca a murit, in urma cu noua ani.

Este cel mai recent moment al unui scandal in care este implicata fosta iubita a presedintelui Morales, mama baiatului, Gabriela Zapata, care a fost arestata in urma unei anchete de coruptie.

'I-am cerut familiei Gabrielei Zapata sa mi-l aduca, îl astept...Am dreptul sa îl vad si sa am grija de el', a adaugat Morales. 'Daca cei apropiati copilului nu dau niciun semn, voi fi nevoit sa apelez la institutii, cum ar fi judecatorul pentru copii, pentru declansarea unei anchete', a spus presedintele bolivian.

Presa a dezvaluit la începutul lunii ca presedintele de stânga, în vârsta de 56 de ani, si Gabriela Zapata, 28 de ani, au avut o relatie în urma cu zece ani, din care a rezultat un copil. Evo Morales a afirmat ca i s-a anuntat moartea baiatului si nu a mai tinut legatura cu fosta lui partenera. Însa o matusa a Gabrielei Zapata a afirmat recent ca baiatul traieste si are în prezent opt-noua ani. Evo Morales este necasatorit si are alti doi copii, nascuti de mame diferite. Discret în privinta vietii sale private, presedintele obisnuieste sa spuna ca este 'casatorit cu Bolivia'.

Gabriela Zapata a fost arestata preventiv sâmbata, dupa retinerea ei vineri în cadrul unei anchete pentru trafic de influenta. Ea este suspectata de Parchet de 'îmbogatire ilicita' si de 'complicitate la trafic de influenta'. Gabriela Zapata este director comercial la firmei de constructii si lucrari publice chineze CAMC, care a semnat contracte de circa 560 de milioane de dolari cu statul bolivian.

Acuzat de trafic de influenta de catre opozitie, presedintele a dezmintit orice act de favoritism în obtinerea de contracte publice. Morales este primul presedinte amerindian al Boliviei, fiind ales prima oara în ianuarie 2006. Saptamâna trecuta bolivienii au respins însa prin referendum cererea sa de a candida pentru al patrulea mandat dupa 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.