Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CCR dă un SEMNAL FOARTE IMPORTANT. Udrea și Bica JUBILEAZĂ

zegrean

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, nu a exclus posibilitatea ca judecătorii CCR să își schimbe optica în ceea ce privește incriminarea abuzului în serviciu.

Zegrean a fost întrebat de jurnaliști dacă se poate reveni asupra unor decizii CCR, având în vedere că în 2010 Curtea a respins o solicitare asemănătoare, tot pe incriminarea abuzului în serviciu.

„Sigur că putem. Am mai făcut. Curtea poate să revină asupra unor decizii anterioare. Asta se întâmplă la orice curte din lume, (…) dreptul nu zace, se dezvoltă (…) trebuie adapta la condiţiile sociale, la viaţă”, a răspuns preşedintele CCR, Augustin Zegrea, întrebat dacă CCR ar putea contrazice o decizie dată în anul 2010, prin care a respins o sesizare de neconstituţionalitate privind abuzul în serviciu, similară celei formulată de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Augustin Zegrean a afirmat că încluderea intenţie în articolele de lege invocate de Alina Bica este „o problemă de aplicare a legii, nu este problema CCR. „Asta este o problemă de aplicare a legii. Nu este problema CCR.(…)”, a mai spus Zegrean. Întrebat dacă legea este suficient de clară, preşedintele CCR a afirmat că „depinde cine o citeşte”. Augustin Zegrean a afirmat că „incriminarea sau dezincriminarea unor fapte este exclusiv atributul al legiuitorului”, a declarat Augustin Zegrean .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.