Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Coaliției pentru Familie, reacție la votul din Parlament: 'Va fi o perioadă complicată'

coalitia pentru familie

Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie, reacţionează la votul din Camera Deputaţilor, pe iniţiativa de modificare a Constituţiei. Acesta afirmă că lucrurile au intrat pe făgaşul normal, există speranţa unui vot similar şi în Senat, iar un referendum este exclus în lunile iulie şi august. Coaliţia se pregăteşte şi de campania electorală pentru referendumul de modificare a Constituţiei, care va fi "o perioadă complicată", mai afirmă Gheorghiu, într-un scurt interviu pentru stiripesurse.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 9 mai, cu 232 de voturi pentru, proiectul de lege de modificare a articolului 48 din Constituţie, în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie. Proiectul merge la Senat, cameră decizională. Dacă şi Senatul adoptă proiectul, legea merge la promulgare, după care va fi organizat un referendum.

Reporter: - Care este reacţia Coaliţiei la votul de azi din Camera Deputaţilor?

Mihai Gheorghiu: - Cred că în sfârșit suntem pe drumul cel bun, în sensul în care Parlamentul, prin votul dat azi în Camera Deputaților, răspunde voinței celor trei milioane de români. Există speranța că și la Senat lucrurile vor merge la fel, astfel încât să putem avea și convocarea referendumului, care este finalul procedurii.

Reporter: - Au fost mai dificile negocierile cu politicienii decât strângerea semnăturilor?

Mihai Gheorghiu: - Strângerea semnăturilor a fost un efort imens, organizat. Având în vedere că ne-am bazat pe forțele voluntarilor și ale tuturor celor care au vrut să ne ajute, a fost un proces relativ clar și simplu. Într-adevăr, negocierile, așteptarea, amânările au fost mai complicat de gestionat. Dar cred că, până la urmă, e un parcurs normal, chiar dacă mai lung decât am sperat sau ne-am așteptat. Cred că votul de azi e un semnal foarte puternic că voința celor 3 milioane de români este în sfârșit ascultată și respectată. E lucrul pe care ni l-am dorit tot timpul.

Reporter: - Dacă legea trece și de Senat, care credeți că va fi atitudinea președintelui Iohannis? Mai ales după declarațiile din toamna trecută, cu privire la fanatismul religios...

Mihai Gheorghiu: - E greu de apreciat ce va face președintele. Tot ce pot să spun este că sper ca președintele României să fi înțeles demersul nostru în esența sa, care este una pozitivă, absolut legală și constituțională. Cred că președintele va da dovadă de înțelepciune și va înțelege la adevărata măsură demersul a milioane de români.

Reporter: - Sunteți pregătiți pentru campania care va precede referendumul, în condițiile în care există o opoziție foarte vocală în presă și nu numai?

Mihai Gheorghiu: - Ne „bucurăm” de un tratament extrem de drastic din partea presei. Coaliția pentru Familie nu-și poate răspândi mesajul și argumentarea decât în momentele în care trebuie să răspundă unor atacuri și unor neînțelegeri. Ne vom îndrepta atenția și energia spre a comunica direct cu cetățenii, vom folosi din nou zecile de mii de voluntari care au ajutat la strângerea semnăturilor, vor împărți direct fluturașe cu argumentația noastră, astfel încât dacă nu ne vom bucura de atenția presei, să putem să ne bucurăm de atenția publicului larg, a cetățenilor României. Va fi o perioadă complicată și, de asemenea, o provocare pentru Coaliția pentru Familie.

Reporter: - Când sperați să fie organizat referendumul?

Mihai Gheorghiu: - Din punctul nostru de vedere este exclusă convocarea referendumului în lunile de vacanță, iulie și august. Ar fi absolut nefericită o astfel de soluție. Ultima lună în care se poate convoca cu succes un referendum este iunie. Dacă nu, cred că va fi vorba de toamnă. Dar nu putem prezuma nimic. Totul e la voința parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.