Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, scrisoare deschisă către ministrul Culturii

gigel stirbu

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, îi transmite o scrisoare deschisă ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, prin care îl întreabă pe acesta care este stadiul pregătirilor pentru aniversarea Centenarului și care va fi ”filtrul” prin care se aleg activitățile ce vor fi desfășurate.

”Am luat act de faptul că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a preluat activităţile şi structurile Departamentului Centenar, prin adoptarea unei ordonanţe adoptate de Guvern şi va stabili, pe baza propunerilor centralizate și evaluate, manifestările, acțiunile și proiectele de aniversare a Centenarului și le va monitoriza și va lua măsuri privind implementarea lor. De asemenea, se va hotărî, tot la propunerea Ministerului Culturii și Identității Naționale, calendarul activităților ce decurg ca obligații legale ale autorităților și instituțiilor publice cu privire la aniversarea Centenarului.

Având în vedere faptul că cea mai importantă aniversare a României pare încă un deziderat, vă solicit, domnule ministru, să faceţi publică lista proiectelor aplicate de către reprezentaţii societăţii civile, ONG-uri, persoanele fizice şi juridice, instituţiile şi autorităţile publice, pentru celebrarea Centenarului. Vă întreb în ce stadiu sunt marile proiecte şi care va fi calendarul național de activități pentru anul 2018? Cum aţi definit „filtrul” prin care se vor selecta proiectele care vot intra în programul naţional de activăţi pentru centenar? Credeţi că aveţi timp suficient pentru aplicarea calendarului de activităţi pentru a se putea celebra, aşa cum se cuvine, un moment istoric unic pentru România modernă?

Cu stimă,
Deputat PNL Gigel Ştirbu,
Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă”, susține Gigel Știrbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.