Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Consiliului European cere intervenție în forță a G7: Care sunt zonele vizate

nave armata razboi naval portavion

Grupul celor mai industrializate şapte naţiuni (G7) trebuie să adopte o poziţie clară şi dură cu privire la toate disputele teritoriale, fie că este vorba de Ucraina sau de mările din sudul şi estul Chinei, a declarat joi, în Japonia, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de AFP.

'Testul credibilităţii noastre în cadrul G7 este capacitatea noastră de a ne apăra valorile comune. Acest test va reuşi numai dacă noi vom adopta o poziţie clară şi dură cu privire la toate subiectele noastre aici în discuţie la Ise-Shima', a declarat fostul premier polonez, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în marja summitului G7, în această localitate din centrul Japoniei.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

'Mă refer în special la chestiunea securităţii maritime în Marea Chinei de Sud şi de Est şi problema Rusiei şi a Ucrainei', a precizat Tusk.

'Dacă vrem să apărăm valorile noastre comune, nu este suficient să crezi în ele astăzi. Trebuie să fim pregătiţi să le apărăm', a insistat el, adăugând:'Trebuie să fim mai duri'.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

'Vă pot asigura că în ceea ce priveşte Uniunea Europeană, noi suntem pregătiţi să prelungim sancţiunile şi sunt aproape sigur că nu vom avea nevoie de discuţii particulare între lideri pentru a decide sancţiuni în două-trei săptămâni fără mari discuţii', a adăugat Tusk, referindu-se la sancţiunile la adresa Rusiei.

Sancţiunile europene împotriva Moscovei care afectează sectoarele bancar, militar şi energetic expiră în luna iulie. Prelungirea lor necesită un vot unanim, iar acest aspect ar trebui discutat în luna iunie.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

Germania a estimat joi contrariul, prin vocea ministrului său de externe, Frank-Walter Steinmeier, că reînnoirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei va fi 'mai dificilă' anul acesta, din cauza 'rezistenţei crescute' din partea unor ţări.

Beijingul şi Tokyo îşi dispută acerb suveranitatea unor teritorii nelocuite în Marea Chinei de Est. China revendică de asemenea Marea Chinei de Sud aproape în totalitate, prin crearea unor insule artificiale, spre indignarea altor ţări, cum ar fi Vietnam, Filipine, Malaezia şi Brunei.

Citește și: El e bărbatul cu cel mai mare penis din lume, dar nimeni nu-l vrea / VIDEO 18+

'Pentru a nu deveni caduc (...), G7 trebuie să se preocupe mai degrabă de propriile afaceri decât să arate cu degetul spre alte ţări şi să toarne gaz pe foc', a declarat agenţia chineză de stat Xinhua, într-un comentariu publicat joi, potrivit AFP.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.