Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CSM, Marius Tudose, critică Parlamentul

csm

Președintele CSM, Marius Tudose, spune că Parlamentul, criticat în cel mai recent raport MCV, nu poate fi impulsionat de magistrați, ci de alegători.

”Din perspectiva atribuţiilor, CSM nu are pârghii directe de a impulsiona activitatea parlamentului, indiferent de domeniul avut în vedere. Consiliul poate acţiona şi acţionează cu fermitate pentru responsabilizarea sistemului judiciar. Cetăţenii, alegătorii sunt cei care pot imprima atitudini aleşilor lor. Şi asta prin maturitatea şi responsabilitatea fiecăruia, prin cultura civică, educaţia şi valorile individuale, dar şi colective. Cred că drepturile electorale nu sunt nişte jucării în mâna cetăţeanului şi nu trebuie tratate ca atare, pentru că ele costă.

Pentru că întotdeauna detaliile fac diferenţa. Istoric vorbind, avem deja instituţii mature şi maturizate. Avem legi şi coduri noi, dar încă mai şchiopătăm la practica unitară, mai avem cazuri de corupţie sonore, mai avem situaţii nefericite cu propriii noştri colegi, unii chiar în funcţii importante de conducere. Mai avem lipsă de personal şi de infrastructură, deci justiţia română funcţionează bine, dar ca sistem nu lucrează încă în regim.”, a spus Tudose la Radio România Actualități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.