Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele executiv al PSD vorbește deschis despre MAZILIREA lui Grindeanu

badalau dragnea

Președintele executiv al PSD Niculae Bădălău susține, într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, că în acest moment liderii partidului fac analiza activității guvernamentale, iar dacă în urma analizei va reieși că trebuie înlocuit între Guvernul nu vor ezita să facă acest lucru. Bădălău susține că sunt pregătiți să meargă la Cotroceni cu o nouă variantă de premier, în cazul în care se va ajunge la mazilirea lui Sorin Grindeanu.

Citește și: Liviu Dragnea nu-l menajează pe Grindeanu: presiune URIAȘĂ asupra premierului

”În aceste zile se face o analiză, o analiză foarte serioasă pe fiecare minister în parte. Haideți să așteptăm rezultatele acestei analize și abia apoi să tragem concluziile. În urma acestei analize care se va face în Comitetul Executiv și în care va fi prezentată activitatea fiecărui ministru în parte, eu sunt dispus să votez pentru schimbarea unor miniștri și, dacă analiza ne va arăta că acest Guvern trebuie schimbat în totalitate, vom lua în considerare inclusiv schimbarea premierului, dacă la dumnealui este problema.

Avem deja un număr destul de mare de miniștri care se plâng de relația proastă pe care o au cu premierul Sorin Grindeanu. Sunt cinci sau șase colegi care se reclamă acest lucru și eu consider că acesta este un semnal de alarmă destul de puternic. Trebuie să vedem. Am văzut și nemulțumirile primarului general, doamna Firea, am văzut și alți colegi și nu este exclus ca problema să fie la primul ministru.

Noi ne-am asumat un program de guvernare care oferă o șansă imensă României pentru dezvoltare și nicio persoană din acest Guvern nu este mai importantă decât programul de guvernare. Funcțiile acestea sunt vremelnice și de aceea nu cred că trebuie să fie cu supărare dacă un coleg sau altul vor fi nevoiți să plece (...) Cu certitudine este nevoie de o împrospătare a echipei guvernamentale, acum rămâne să vedem dacă a întregii echipe sau doar a unor miniștri”, a declarat președintele executiv al PSD, pentru STIRIPESURSE.RO.

Bădălău susține că o eventuală schimbare a garniturii guvernamentale va fi înțeleasă și de președintele Klaus Iohannis, care va desemna un nou premier din tabăra PSD-ALDE.

”Așa cum îl cunosc eu pe domnul președinte Iohannis, dumnealui este un om cerebral și va înțelege această situație. Noi suntem dispuși să mergem la Cotroceni și să explicăm președintelui că asta a rezultat din analiza noastră, iar apoi să îi prezentăm situația politică în care noi avem în continuare o majoritate solidă și vom veni cu o nouă propunere de premier, dacă este cazul. Excelență, vă repet, nicio persoană nu este mai importantă decât programul de guvernare și eu cred că România are o șansă istorică pentru că premierul nu este și președinte de partid, tocmai de aceea nu trebuie să facem o tragedie din schimbarea unui ministru sau chiar a unui întreg Guvern”, a mai spus Bădălău.

Analiza Guvernului este condusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, asistat de vicepreședinții PSD. Rezultatele analizei vor fi prezentate la finalul săptămânii viitoare în ședința Comitetului Executiv al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.