Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Filipinelor ȘOCHEAZĂ din nou: A ordonat EXECUTAREA unui primar! Care a fost motivul

duterte

Un primar din Filipine suspectat de preşedintele Rodrigo Duterte că a fost implicat în traficul de droguri a fost ucis duminică în timpul unei operaţiuni a forţelor de ordine, în care alte 11 persoane au fost de asemenea omorâte, a transmis poliţia, potrivit AFP.

Duterte a menţionat numele mai multor reprezentanţi ai autorităţilor locale, poliţişti şi judecători în cadrul 'războiului împotriva drogurilor' fără precedent în această ţară, pe care el l-a lansat de la venirea sa la putere în primăvara lui 2016.

Citește și: PANICĂ MARE la celebrul festival Tomorrowland: Zeci de mii de oameni, ÎN PERICOL din cauza unui incendiu URIAȘ - VIDEO

Printre persoanele numite de Duterte se afla şi Reynaldo Parojinog, primar al oraşului-port Ozamiz din sudul ţării, împuşcat mortal duminică de poliţişti în timpul unei percheziţii la locuinţa sa.

"Personalul de securitate al primarului a tras asupra lor, iar poliţiştii noştri au ripostat", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei regionale, Lemuel Gonda, potrivit Agerpres.

În cadrul operaţiunii au fost confiscate grenade, muniţii şi droguri, a spus la rândul său şeful poliţiei din provincie, Jaysen De Guzman.

Poliţia a precizat că a început să îl monitorizeze pe Parojinog în urma declaraţiilor lui Duterte împotriva acestuia.

Alţi doi primari ale căror nume figurau pe 'lista' preşedintelui filipinez au fost ucişi anul trecut.

Citește și: ALERTĂ - La un pas de un nou 9/11: Atac terorist care viza doborârea unui avion, DEJUCAT în Australia

Ales preşedinte în urmă cu ceva mai mult de un an, Duterte a promis să ucidă zeci de mii de traficanţi de droguri, pentru a evita ca Filipine să devină, în opinia sa, un 'narco-stat'. De la preluarea funcţiei de către Duterte la 30 iunie 2016, poliţia a ucis aproape 3.200 de persoane în lupta împotriva traficului de produse stupefiante.

Alte câteva mii de persoane au murit de asemenea în crimele legate de droguri, conform statisticilor poliţiei. Organizaţiile de apărare a drepturilor omului vorbesc de numeroase victime ale miliţiilor având legături cu guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.