Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Filipinelor, salvă de insulte la adresa UE: Duceți-vă dracului!

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a lansat o salvă de insulte la adresa Uniunii Europene, în cea mai recentă diatribă împotriva comunităţii internaţionale căreia îi reproşează criticile aduse campaniei sale sângeroase împotriva criminalităţii, potrivit AFP, arată agerpres.ro

De această dată, Duterte a lansat un atac verbal la adresa Parlamentului European, care tocmai condamnase "valul actual de execuţii extrajudiciare şi omoruri" în Filipine. 

" Le-am spus: 'Duceţi-vă dracului!' Voi faceţi asta pentru a vă ispăşi păcatele", a afirmat preşedintele filipinez marţi seara în oraşul Davao, situat în sudul arhipelagului, într-o declaraţie difuzată de canalul de televiziune ABS-CBN.

Cozmin Gușă, despre comisia prezidențială: N-ar fi rău...


Avocat controversat în vârstă de 71 de ani, Duterte a proferat insulte aproape în aceiaşi termeni şi la adresa altor instituţii internaţionale, cum ar fi ONU. De asemenea, el l-a catalogat recent pe preşedintele american Barack Obama drept "fiu de târfă". 

Duterte a fost ales în luna mai, promiţând să eradicheze traficul de droguri în şase luni, chiar dacă va ucide mii de "criminali". De la învestitura sa la sfârşitul lunii iunie, circa 3.000 de persoane au fost ucise, o treime de către poliţie şi restul de autori neidentificaţi, conform statisticilor poliţieneşti. 

Rodrigo Duterte a anunţat duminică că trebuie să-şi prelungească campania împotriva criminalităţii cu şase luni pentru că problema drogurilor este mai gravă decât se aştepta.

Pentru prima dată, Andi Moisescu sare în apărarea Oliviei Steer


Parlamentul European s-a declarat preocupat săptămâna trecută de "numărul extraordinar de ridicat de persoane ucise în cursul operaţiunilor poliţiei", cerând Manilei să lanseze imediat o "anchetă" asupra acestor omoruri. 

Duterte a rezervat o menţiune specială pentru Franţa şi Marea Britanie, calificându-le drept "ipocrite". Strămoşii coloniali ai deputaţilor europeni au ucis "mii de arabi" şi alte popoare, a spus el. "Ei fac morală pentru a-şi atenua sentimentul de culpabilitate. Dar pe cine am ucis eu? Şi chiar dacă ar fi adevărat, cine sunt aceşti 1.700? Nişte criminali. Numiţi asta un genocid?", a adăugat el. 

"Şi Uniunea Europeană are tupeu să mă condamne. Atunci eu repet, duceţi-vă la naiba", a mai spus Duterte, subliniindu-şi cuvintele cu degetul mijlociu ridicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.