Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Germaniei anunță că e interesat de unirea României cu Moldova

romania moldova

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, s-a interesat de relaţia Republicii Moldova cu România şi de procentul cetăţenilor moldoveni care se pronunţă pentru reunificarea celor două state, salutând faptul că relaţiile dintre Chişinău şi Bucureşti au trecut pe o treaptă pragmatică odată cu alegerea lui Klaus Johannis în fruntea statului român.

Citește și: Gigi Becali i-a lucrat pe toți: Anunțul DNA care poate duce la sute de arestări între eminențele României

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chişinău, publicat pe site-ul oficial al instituţiei, preşedintele Joachim Gauck şi-a manifestat acest interes cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare de către noul ambasador al Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian.

Citește și: Simona Halep s-a accidentat: Primele declarații după meciul de la Sydney

Cu acelaşi prilej, preşedintele Joachim Gauck şi ambasadorul Oleg Serebrian au avut un schimb de opinii pe dosarul transnistrean. Preşedintele german a sugerat Chişinăului să demonstreze discernământ şi să depăşească criza politică, în ideea de a deveni cât mai atractiv pentru populaţia din stânga Nistrului. Prezent la discuţii, secretarul de stat Stephan Steinlein, care conduce în cadrul Ministerului german de Externe Departamentul pentru ordinea internaţională, ONU şi controlul înarmărilor, a dat asigurări că odată cu preluarea preşedinţiei OSCE, începând cu 1 ianuarie 2016, Germania va depune eforturi şi va antrena resurse suplimentare la capitolul legat de conflictele îngheţate.

Citește și: Mesajul emoționant al fiicei lui Cristi Borcea

În acelaşi timp, Joachim Gauck şi-a exprimat regretul că nu a avut ocazia să onoreze până acum invitaţia preşedintelui Nicolae Timofti de a efectua o vizită la Chişinău, dar, în speranţa că Republica Moldova va reuşi să depăşească actualele tensiuni politice cu care se confruntă, preşedintele german a promis că va reexamina ulterior această invitaţie. În context, şeful statului german s-a interesat de probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate, vehiculată tot mai des în ultima perioadă, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu eventualele repercusiuni pe care le-ar putea avea un astfel de scrutin pentru politica externă a Republicii Moldova, scrie agerpres.ro

Citește și: A murit Radu Horia Brenciu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.