Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele și-ar putea trece în subordine directă Serviciul Secret al Armatei

www.mapn.ro
DGIA

Guvernul ar putea promova un proiect de lege prin care să schimbe procedura de desemnare a şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), astfel încât acesta să fie numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale. 

Proiectul are ca termen de prezentare în Guvern luna aprilie şi se regăseşte printre priorităţile legislative ale Executivului transmise Parlamentului. 

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale are în vedere, între altele, "aplicarea aceleiaşi proceduri de numire a şefului DGIA ca la şeful SMG (la propunerea ministrului Apărării Naţionale de către preşedintele României)". 

Totodată, documentul mai prevede: "- actualizarea reglementărilor referitoare la organizarea structurală şi de comandă potrivit abordărilor NATO în domeniu; - trecerea de la Statul Major General la Statul Major al Apărării; - resubordonarea unor structuri centrale sau direcţii de specialitate, astfel: Direcţia management şi resurse umane; Direcţia Medicală; Direcţia planificare integrată a apărării şi Direcţia Domenii şi Infrastructuri".

În acest moment șefii SRI și SIE sunt desemnați de președinte și votați de Parlament, în timp ce șeful SPP este numit direct de președinte. Doar serviciul secret al Ministerului de Interne este numit de premier la propunerea ministrului.

AGERPRES

Vezi și: Radu Tudor lansează bomba: 'Antena 3 se va opri'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.