Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Iohannis l-a primit pe ministrul de externe al Slovaciei/ video

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 2 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Vice-premierul și Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, domnul Miroslav Lajčák, care participă la ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relației bilaterale și modalităților de consolidare a acesteia în cadrul Uniunii Europene, cât și în plan regional. De interes aparte a fost pregătirea Președinției slovace a Consiliului UE din 2016 și reuniunea statelor aliate din flancul estic de la București, din luna noiembrie.

Cei doi oficiali au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale. Din această perspectivă, deosebit de importantă va fi vizita Președintelui României în Republica Slovacă din luna noiembrie a acestui an.

De asemenea, Preşedintele României și Vice-premierul slovac au discutat despre  provocările actuale din regiune și din cadrul UE, precum migrația și situația din Ucraina, care necesită un efort comun din partea statelor europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.