Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis a ales să fie laș

soundcloud.com
nu pasa care

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri că a promulgat Legea dării în plată. O lege așteptată de foarte multă lume și care echilibrează RISCUL unui credit - de acum încolo riscă și banca și clientul cu un credit neatent sau necorectat acordat. Până acum cetățeanul pierdea totul și banca nu risca absolut nimic!

Vezi și: Rareș Bogdan, profeție APOCALIPTICĂ: Se DESFIINȚEAZĂ DNA! Iohannis va fi SUSPENDAT

De ce a ales președintele Klaus Iohannis să fie laș?

Sunt mai multe argumente din care reiese clar că președintele nu s-a gândit nici o clipă la cetățean, ci la cum să fenteze momentul și să nu supere pe nimeni. În final însă... tot românul de rând cu credit la bancă pierde... totul!

În primă instanță președintele a cedat presiunii uriașe a băncilor și a făcut o fandare apelând la trucul PROCEDURII REEXAMINĂRII. A tras de timp pe românește.

În Parlament presiunea venită din mediul bancar a avut iar câștig de cauză prin scoaterea Programului Prima Casă de sub incidența legii, dar și prin impunerea unor plafoane.

Deși a țipat că este o mare greșeală impunerea vreunui plafon (argumentul perfect pentru declararea legii ca fiind neconstituțională pentru că se creează inechități), deputatul inițiator al legii și colegii lui din PNL au fost de acord cu ele într-un final tocmai pentru a trece legea prin Parlament - ei sperau că ulterior să o atace întreg Grupul PNL la Curtea Constituțională și astfel să repare problema și legea să fie constituțională. NU au putut face asta din rațiuni ce țin de politică și presiune BNR și legea a reajuns pe masa președintelui.

Dacă ar fi ținut cu adevărat cont de interesul cetățeanului președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit ca înainte să trimită legea la Monitorul Oficial să ceară prin procedura contestației la Curtea Constituțională un punct de vedere și de la judecătorii constituționali și apoi să o promulge.

Prin atacarea legii la CCR puteam afla cu toții direct dacă Legea dării în plată e în regulă sau nu și să nu își mai facă milioanele de români iluzii.

Dar ce a făcut președintele? A ales să fie laș! A vândut ILUZIA românilor că își pot rezolva problema lasând cheile apartamentele la bănci în cazul în care nu mai pot plăti, iar băncilor SPERANȚA că pot întoarce legea la Curtea Constituțională.

Ce se va întâmpla în realitate? Ceea ce băncile au anunțat din prima. În momentul în care va veni prima notificare în baza Legii dării în plată se vor adresa instanțelor și vor ridica excepția de neconstituționalitate.

Potrivit surselor noastre șansele să câștige la CCR sunt foarte mari.

Ce s-a rezolvat cu teatrul de la Cotroceni care a dus la decizia lașă? NIMIC! Poate doar evidența faptului că președintele ar fi acționat net în defavoarea celor care și-au pus speranțele în el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.