Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Senatului, contrat de un vicepreședinte: 'Observ cu spaimă...'

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
protest anti-oprea la senat

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, este contrat de vicepreşedinteke Teodor Atanasiu, după ce liderul ALDE le-a cerut parlamentarilor să nu mai voteze solicitările DNA înainte de alegeri.

Liberalul Atanasiu precizează, într-un comunicat de presă, că se vede nevoit să ia atitudine pentru că "poziția lui Călin Popescu-Tăriceanu nu poate reprezenta poziția oficială a Senatului și nici poziția tuturor senatorilor".

Vezi şi: Tăriceanu, lovitură DEVASTATOARE pentru DNA: apel către toți parlamentarii

"Călin Popescu-Tăriceanu a greșit când a folosit Senatul României pentru a-și transmite atacurile în lupta pe care o poartă, în nume personal, cu alte instituții alte statului și cu justiția. De la partid, din funcția de președinte al ALDE, e liber să aibă opinii de acest fel, însă în funcția de președinte al Senatului el reprezintă o instituție a statului român. Observ cu spaimă că domnul Tăriceanu a trecut de la etapa în care votează împotriva cererilor procurorilor la cea în care le și cere celorlalți parlamentari, din funcția de președinte al Senatului, să respingă toate cererile procurorilor", afirmă Atanasiu.

Senatorul liberal este de părere că poziţia lui Tăriceanu are "în principal o miză politică". "ALDE, partidul domnului Tăriceanu, a devenit depozitarul politicienilor cu probleme penale, iar astfel de poziții, de război împotriva justiției, nu au ca scop decât explicarea faptului că lista de candidați ai ALDE pentru alegerile parlamentare va fi plină de persoane cu probleme în justiție. Convingerea mea este că acest lucru nu va rămâne nesancționat de electorat pe 11 decembrie. Semnalele arată deja că ALDE nu va reuși să treacă pragul electoral", mai afirmă Teodor Atanasiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.