Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UEFA spune că nu există motive ca Rusiei să i se retragă organizarea CM 2018

www.uefa.org
sigla uefa

Președintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, spune că nu există niciun motiv ''rațional sau juridic'' pentru ca Rusiei să i se retragă organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2018, în contextul situației privind dopajul instituționalizat în rândul sportivilor, așa cum a reieșit din publicarea părții a doua a Raportului McLaren.

Într-un interviu acordat agenției TASS, preluat de site-ul insidethegames.biz, Ceferin spune că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește prezența lui Vitali Mutko în conducerea UEFA. Potrivit insidethegames.biz, Ceferin a insistat că rezultatele testelor antidoping, analizate de WADA, ''nu au arătat probleme specifice de dopaj în Rusia''.

Fotbalul este unul dintre sporturile incriminate în Raportul McLaren că ar fi fost implicat într-o schemă de dopaj de stat, în special la evenimentele majore între anii 2011-2015, când au fost înlocuite unele mostre pozitive cu unele ''curate''. Raportul McLaren a indicat 31 de teste antidoping la fotbaliști care au fost falsificate. ''Nu văd niciun motiv rațional sau legal pentru ca Rusiei să i se retragă dreptul de a găzdui CM din 2018. Sunt sigur că Federația de fotbal din Rusia și Comitetul local de organizare vor face treabă bună și vom avea un foarte mare succes la Cupa Mondială. Nu sunt deloc îngrijorat'', a spus, printre altele, președintele UEFA.

Vitali Mutko, președintele Federației de Fotbal din Rusia, care a fost o figură-cheie în Rusia pentru asigurarea drepturilor de găzduire a CM 2018, a fost acuzat că a ''acoperit'', anul trecut, un test al unui jucător de top care ieșise pozitiv la controlul antidoping. Pentru a intra în conducerea UEFA, Mutko va trebui să treacă un test de eligibilitate, în aprilie, la Congresul de la Helsinki. Întrebat în acest sens, Ceferin a răspuns: ''Aceasta va fi în cele din urmă o decizie a FIFA, deoarece este Comitetul de revizuire al FIFA cel care efectuează controale de eligibilitate. Cu toate acestea, pot spune că este foarte bună cooperarea dintre mine, UEFA și Federația rusă de fotbal condusă de Vitali Mutko'', anunţă Agerpres.

Cu privire la acuzațiile de dopaj în fotbalul rus, Ceferin a apărat procedurile actuale antidoping ale UEFA și spune că decizia de a stoca mostre pentru o perioadă de 10 ani "demonstrează angajamentul de a lupta împotriva tuturor formelor de dopaj în fotbal". În altă ordine de idei, Ceferin a salutat extinderea formatului Cupei Mondiale, din 2026, la 48 de echipe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.