Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul aurului în creștere după ce Marea Britanie a declanșat Brexit-ul

aur lingou

Cotația aurului a crescut miercuri pe măsură ce incertitudinile cu privire la negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, alegerile din Franța și politicile economice ale președintelui SUA, Donald Trump, au crescut apetitul pentru metal galben, o valoare de refugiu preferată de investitori în momente de incertitudine, informează Reuters.

Pe piața spot prețul aurului înregistra la ora 11:22 GMT o creștere de 0,1%, până la 1.252,35 dolari uncia. "Există foarte multe incertitudini cu privire la politicile președintelui Trump destinate relansării schimburilor comerciale, iar în Europa incertitudinea este generată de alegerile din Franța și debutul oficial al negocierilor pentru Brexit", a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank, anunţă Agerpres.

Șefa Executivului britanic, Theresa May, a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.