Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul la RCA. Ne așteaptă o nouă criză?

www.romaniatv.net
poliță RCA

Anul trecut, în luna septembrie, guvernul tehnocrat a luat măsura de a îngheța prețurile polițelor RCA, după ce transportatorii au blocat mai multe zile drumurile în semn de protest, ca urmare a creșterii prețului polițelor de asigurare.

Antreprenorii din România, APEL pentru Guvernul Grindeanu: Nu puteți crește salariile

La acel moment, Dacian Cioloș spunea ''Avem în România ASF, care are responsabilitatea de a supraveghea şi instituţiile de asigurări obligatorii. Acolo ar fi trebuit luate măsuri pentru a se evita situaţia de momentul de faţă, de conflict''

Ne apropiem de expirarea termenului de înghețare a prețurilor RCA, iar situația de acum pare că nu va avea o rezolvare fericită. Ca de fiecare dată, probabil, în ultimul moment vom constata că nu s-a făcut nimic pentru a nu avea o nouă criză.

Conducerea Autorității de Supraveghere Finaciară este nesigură. Anul trecut, parlamentarii, membri ai comisiilor economice, au votat unanim schimbarea lui Misu Negrițoiu, președintele ASF. La acest moment, surse politice vorbesc despre debarcarea lui Negrițoiu. Cel mai trist lucru, însă, când vorbim de această instituție, este faptul că pe partea de asigurări nu există acea voce autorizată. Vicepreședintele pe partea de asigurări, Marius Vorniceanu, și-a dat demisia anul trecut. Până la acest moment nu a fost instalat alt vicepreședinte pe acest domeniu.

Sintetizând, avem o criză pusă în stand by, prin înghețarea prețurilor, nu avem o conducere total funcțională la ASF-vicepreședintele, expertul în domeniul asigurărilor nu există, iar în Parlament nu există la această oră o propunere legislativă care să vină să rezolve problema creată.

În același timp, în domeniul asigurărilor avem companii noi care intră pe piață, ceea ce nu este un lucru rău pentru că mai multă concurență duce la prețuri mai mici pentru utilizatorii finali.

Mai este puțin timp și vom vedea dacă ne vom trezi din nou cu cartoful fierbinte în mână, dacă vom avea drumuri blocate, proteste ale sindicatelor transportatorilor sau dacă va apărea soluția miraculoasă.  Nu prea avem cum să fim optimiști dacă privim starea actuală: PSD, care deține majoritatea în parlament, pare a fi concentrat pe rezolvarea problemelor privind grațierea, ASF nu transmite niciun semnal că lucrează la vreo propunere pe care să o înainteze legislativului, astfel încât la expirarea termenul de înghețare să nu ne trezim iar cu explozii ale prețurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.