Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului pe trend ascendent

bursa

Cotația barilului de petrol a crescut vineri, în condițiile în care joi a înregistrat un salt de 10%, cel mai mare avans înregistrat într-o singură zi în ultimii șase ani, pe fondul revenirii piețelor bursiere și a știrilor referitoare la diminuarea ofertei de țiței, transmite Reuters.

În jurul orei 06.15 GMT, cotația barilului de țiței Brent cu livrare în luna octombrie era în creștere cu 69 de cenți până la 48,25 dolari, după ce în ședința precedentă a crescut cu 4,42 dolari până la 47,56 dolari per baril. De asemenea, cotația barilului de țiței WTI de referință pe piața din SUA era în creștere cu 65 de cenți până la 43,21 dolari, după ce joi a încheiat ședința în creștere cu 3,96 dolari până la 42,56 dolari.

'Datele peste așteptări privind creșterea economiei americane în trimestrul al doilea a fost principalul factor declanșator, la care s-a adăugat anunțul BP care a declarat situație de forță majoră în privința exporturilor sale din Nigeria', au apreciat analiștii de la ANZ. Departamentul american al Comerțului a anunțat că Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat, în trimestrul al doilea, o creștere anuală de 3,7%, față de un avans de 2,2% conform unei prime estimări.

Luni, prețul petrolului a atins cea mai scăzută valoare din ultimii șase ani și jumătate pe fondul îngrijorărilor cu privire la situația economie chineze.

Analiștii sunt de părere că creșterile înregistrate joi sunt o reacție la revenirea pieței bursier chineze și nu sunt un semnal pentru o creștere pe termen lung a prețului țițeiului. Chiar și cei mai optimiști analiști nu se așteaptă ca prețul petrolului să înregistreze în perioada imediată o relansare semnificativă. Miercuri, analiștii de la Standard Chartered și-au revizuit cu 20 de dolari până la 63 de dolari per baril, estimările privind prețul petrolului Brent în 2016.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.